Naționalele de înot în bazin scurt, la Miercurea Ciuc

Bazinul din Miercurea Ciuc găzduiește, în perioada 24-26 noiembrie, Campionatele Naționale de înot în bazin scurt rezervate categoriei de vârstă cadeți, 12 ani. La această competiție, aflată sub egida Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, vor participa și sportivi legitimați la Liceul cu Program Sportiv Brăila. 

Același tip de competiție, înot în bazin scurt, dar pentru cadeții de 13-14 ani, va avea loc în perioada 15-17 decembrie, de asemenea la Miercurea Ciuc, în capitala județului Harghita.

Între cele două competiții, la Otopeni, în organizarea Ligii Europene de Natație, vor avea loc Campionatele Europene de seniori în bazin scurt, la care și-a anunțat prezența și starul David Popovici.

Brăila are un istoric fantastic la înot, Camelia Potec și Diana Mocanu, spre exemplu, fiind campioane olimpice. Cu toate că infrastructura specifică sporturilor de apă este departe de a satisface niște cerințe de performanță, înotul continuă să fie, pentru Brăila și pentru brăileni, o ocupație sportivă deosebită.

Din acest motiv, Monitorul de Brăila va urmări competițiile de înot și va informa publicul cititor cu privire la rezultatele și performanțele înregistrate. Pe lângă aspectul sportiv, înotul este o activitate recomandată terapeutic, pentru relaxare, igienă și sănătate.

Înotul în bazin scurt este o variantă alternativă pentru întrecerile în bazin lung, pe distanța clasică de 50 de metri lungime. O tură de bazin scurt măsoară 25 de metri, ceea ce înseamnă că sunt mai multe întoarceri, implicit primează tehnica sportivilor.

Mult succes!