Noi controale la stațiile GPL 

Acțiunile de verificare la instituțiile publice și la operatorii economici din județul Brăila, care depozitează, transportă, distribuie, utilizează și comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), au continuat în perioada 4-10 septembrie.

În județul Brăila au fost identificate aproximativ 100 de astfel de locații, aparținând unui total de circa 60 de agenți economici și instituții publice.

S-au efectuat 87 de controale, rezultând în aplicarea a 77 de măsuri de remediere și 25 de amenzi, totalizând 189.500 lei. Trei pompe de alimentare cu GPL au fost oprite de la funcționare la doi agenți economici, iar un agent economic care nu deținea atestat de înregistrare a avut activitatea de comercializare a carburanților suspendată.

Amenzile au fost date pentru: nerespectarea distanțelor minime obligatorii față de proprietățile învecinate, nerespectarea timpului de odihnă și de condus, inspecție tehnică periodică expirată, licență de mașină expirată, lipsa autorizației de securitate la incendiu, nerespectarea cerințelor minimale de securitate, neemiterea de bon fiscal la comercializarea GPL, abateri de la legislația în domeniul Relațiilor de Muncă (cum ar fi neacordarea repausului săptămânal) și abateri de la legislația în domeniul Sănătății și Securității în Muncă.

Controalele au fost efectuate de: Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Autoritatea Vamală Română, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ISU Dunărea Brăila, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Foto:
Pixabay