Nouă handbaliste brăilene la Campionatul Mondial

La data de 29 noiembrie, trei țări nordice, Danemarca, Norvegia și Suedia, vor găzdui o nouă ediție a Campionatului Mondial feminin de handbal. România participă, fiind prezentă la toate edițiile desfășurate până în prezent ale acestei competiții. Obiectivul impus de către Federația Română de Handbal, pentru tricolore, este clasarea în primele șapte echipe ale lumii, ceea ce ar face ca România să se califice și pentru unul dintre turneele preolimpice.

Majoritatea echipelor naționale prezente la Campionatul Mondial și-au desemnat loturile participante. Între jucătoarele convocate, la diverse echipe naționale, se numără și nouă echipiere ale HC Dunărea Brăila, acest lucru așezând echipa noastră printre furntașele țării. CSM București are 12 jucătoare convocate, Rapid București 10, în vreme ce Gloria Bistrița are tot 9 jucătoare chemate la loturi.

HC Dunărea Brăila, echipă recent calificată în grupele EHF European League, are, după cum anunțam, 9 jucătoare convocate. Acestea sunt prezentate, succint, în rândurile de mai jos.

Croata Katarina Jezic și angoleza Liliana Venancio jucătoare ale HC Dunărea Brăila convocate la loturile loc naționale

Naționala Croației se bazează pe serviciile pivotului Katarina Jezic,, 30 de ani, 103 selecții și 213 goluri în națională. Croația va juca în grupa A, alături de Oman, Senegal și Suedia.

Un alt pivot, Liliana Venancio, 28 de ani, 44 de selecții și 91 de goluri, va juca la Mondial în tricoul Angolei. Africancele au fost dispuse în Grupa D, alături de Franța, Islanda și Slovenia.

Naționala României face parte din Grupa E, alături de Chile, Danemarca, gazda grupei, și Serbia. Pentru tricolore vor juca, dintre cele legitimate la HC Dunărea Brăila:

  • portarul Elena Șerban, 29 de ani, 2 selecții;
  • coordonatorul Andreea Popa, 23 de ani, 9 selecții și 9 goluri;
  • pivotul Nicoleta Balog, 29 de ani, 2 selecții.

Meike Schmelzer, Larissa Araujo, Francielle Da Rocha și Mireya Gonzalez, alte brăilence convocate la loturile naționale ale țărilor lor

Pentru naționala Germaniei va juca pivotul de 30 de ani, Meike Schmelzer, care a strâns deja 89 de selecții și 126 de goluri. Germania a fost repartizată în Grupa F, avându-le colege pe Iran, Japonia și Polonia.

Naționala Braziliei, recentă câștigătoare a Jocurilor Panamericane, are în componență alte două dintre cele mai bune jucătoare ale Brăilei:

  • extrema stângă Larissa Araujo, 31 de ani, 90 de selecții și 189 de goluri.
  • coordonatorul Francielle Da Rocha, 31 de ani, 98 de selecții și 122 de goluri.

Germania este î Grupa G, cu Kazakhstan, Spania și Ucraina. La iberice a fost convocată și Mireya Gonzalez, inter dreapta de 32 de ani, cu 106 selecții și 205 goluri marcate.

România va juca în grupa E cu Chile, Serbia și Danemarca

România va juca în grupa E, la Herning (Danemarca), în 1 decembrie cu Chile, în 3 decembrie cu Serbia și în 5 decembrie cu Danemarca.

Ulterior, în funcție de poziția din grupă, meciurile României vor avea loc în 7 decembrie, 9 decembrie și 11 decembrie, cu echipele calificate din grupa F. Meciurile vor fi în direct pe DigiSport și Prima Sport.

Trofeul Carpați Niro de la Bistrița va fi un bun prilej de definitivare a lotului care va face deplasarea în Danemarca.

România va întâlni Elveția în 23 noiembrie, la 17:30. Meciul cu Portugalia va avea loc în 24 noiembrie, la 19:30, iar meciul cu Austria se va desfășura în 25 noiembrie, de la 17:30. Meciurile vor fi transmise în direct pe Pro Arena. 

Plecarea spre Herning se va face în 28 noiembrie, din Cluj Napoca.

Monitorul de Brăila va urmări îndeaproape această competiție majoră a handbalului mondial, mai ales prin prisma jucătoarelor de la HC Dunărea Brăila, care sunt selecționate.