Ordinea și siguranța publică, pe primul loc pentru polițiștii brăileni

Polițiștii brăileni acționează permanent pe toată raza județului în misiuni de prevenire a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității.  Polițiștii și jandarmii lucrează activ, iar asta se vede în numărul de sancțiuni.

Pe 28 septembrie, au desfășurat 13 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 42 de evenimente, 35 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.255 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șapte permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

Acțiune de tip Blitz pe raza localităților Movila-Miresii și Tudor Vladimirescu

Tot în data de 28 septembrie, în intervalul orar 19:30-21:00, Serviciul Rutier a desfășurat o acțiune de tip Blitz pe raza localităților Movila-Miresii și Tudor Vladimirescu, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului, substanțe interzise sau fără permis de conducere. În acest context, au fost legitimate persoane și controlate vehicule, șoferii fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 3.355 de lei, dintre care zece bicicliștilor, trei pentru lipsa centurii de siguranță, una pentru alcool și două pentru viteză.

Scopul acțiunii a fost unul preventiv, pentru reducerea numărului de evenimente rutiere. Munca polițiștilor pune accentul pe acțiunile de prevenire, dorindu-se cât mai puține evenimente unde sunt necesare intervenții.

Așadar, cetățenii sunt preveniți să aibă grijă la acțiunile lor atât în trafic, cât și în spațiul public, deoarece poliția este prezentă în oraș și în întregul județ. Orice abatere de la nerespectarea legii va fi pedepsită conform metodologiei.