Percheziții în domeniul piscicol

Joi, 2 noiembrie, polițiști de la Poliția Municipiului Brăila, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Biroul Criminalistic, au desfășurat opt percheziții domiciliare pe raza municipiului și pe malul stâng al Dunării pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol. 

Forțele de ordine au descoperit la domiciliul unui bărbat în vârstă de 42 de ani din municipiu șapte plase de pescuit, deținute ilegal. Pe malul stâng al fluviului, la domiciliul altui bărbat în vârstă de 36 de ani din Brăila, au fost găsite patru unelte de pescuit (pripoane). Articolele de pescuit găsite, deținute ilegal, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele celor doi bărbați s-au întocmit dosare penale în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 64 și 65 din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. 

Tot ieri, la domiciliul unui tânăr în vârstă de 28 de ani din Brăila au fost descoperite 21 de cutii cu materiale pirotehnice, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 37 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. 

Foto:
IPJ Brăila