Percheziții la Vădeni pentru tăiere ilegală de arbori

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila-Secția 1 Poliție Rurală Brăila au efectuat marți, 17 octombrie,  percheziții pe raza localității Vădeni, la domiciliile mai multor persoane bănuite de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național. 

La domiciliul a doi tineri, în vârstă de 28 și 32 de ani, ambii din comuna Vădeni, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 3,5 mc de lemn din specia plop precum și o drujbă ce ar fi fost folosită la comiterea infracțiunilor. La domiciliul unei a treia persoane, au fost descoperite și ridicate 1,5 mc de material lemnos din specia plop pe care ar fi cumpărat-o de la cei doi tineri. În perioada 01-12 octombrie 2023, aceștia ar fi sustras 15 arbori din specia plop, din pădurea situată în zona dig mal a râului Siret, în extravilanul localității Vădeni, pădure aparținând fondului forestier național.

Tânăr de 32 de ani dat în urmărire la nivel național și internațional pentru arestare în vederea extrădării identificat de poliști

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul de 32 de ani este dat în urmărire la nivel național și internațional pentru arestare în vederea extrădării, pe numele său fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru furt calificat. Acesta a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați. 

Întreaga cantitate de lemn descoperită a fost predată repezentantului Ocolului Silvic, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. 

În cauză sunt continuate cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național indiferent de forma de proprietate și furtul de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale ori de arbori care au fost tăiați ori scoși din rădăcini din păduri, perdele forestiere de protecție din terenuri degradate care au fost ameliorate, prin lucrări de împădurire și din vegetația forestieră, precum și al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier național, conform Legii 46/2008.

Foto:
Photo by Sebastian Pociecha on Unsplash