Proiecte comunitare și sportive cofinanțate de Consiliul Județean Brăila

Consiliul Județean(CJ) Brăila vine în sprijinul unor primării din județ prin cofinanțarea unor proiecte, în vederea dezvoltării comunităților pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor dar și în ajutorul sportului de masă și de performanță, pentru trei cluburile de drept privat care beneficiază de sume importante pentru a continua activitățile pe care le desfășoară în cadrul competitiilor naționale și internaționale.

În cadrul ședintei ordinare a CJ Brăila din data de 31 august 2023, au fost propuse spre aprobare un număr de 36 de proiecte de hotărâri, printre care 13 au fost de asociere a CJ cu 12 primării, ale orașului Făurei pentru 2 proiecte și ale comunelor: Măxineni, Tufești, Vădeni, Grădiștea, Berteștii de Jos, Bărăganu, Râmnicelu, Zăvoaia, Romanu, Mărașu și Ulmu. Confinanțarea județului la aceste asocieri este de 2.562.000 lei.

Printre proiectele care vor fi cofinanțate în vederea realizării menționăm: “Modernizare trotuare și accese auto, tronson III Măxineni, județul Brăila”, în comuna Măxineni, “Închidere depozit de deșeuri menajere oraș Făurei, județul Brăila – etapa a II-a” – în orașul Făurei, “Construire teren multifuncțional, corp anexă parter, amenajare parc și loc de joacă pentru copii și împrejmuire teren” în comuna Cazasu, “Construire loc de joacă, com. Tufești, jud. Brăila” – în comuna Tufești, ”Sistematizare extindere cimitir in localitatea Vădeni” – în comuna Vădeni, “Construire teren exterior multisport și clădire anexă (grupuri sanitare), amenajare exterioară spațiu de recreere, cu desființare construcții existente C1, C2, C3 , C4” – în comuna Grădiștea, ”Construire parc în sat Berteștii de Jos, comuna Berteștii de Jos, județul Brăila”, comuna Berteștii de Jos, “Renovare, recompartimentare spațiu interior și schimbare de destinație din dispensar uman în spațiu birouri – C1, construire, împrejmuire, amenajare zonă de așteptare, alei și parcare”- comuna Bărăganu și “Proiectare și execuție teren de sport cu gazon sintetic de fotbal 22m x 42m = 924m”, în comuna Râmnicelu.

Au mai fost aprobate alte trei proiecte pentru programe sportive în valoare totală de 277.823 lei, pentru Asociația Clubul Sportiv LiL Motion Dance School, Asociația Clubul Sportiv First Kart – Primul Kart și Asociația Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila.

Foto:
Consiliul Județean Brăila