România – campioană mondială la padbol

Dacă săptămâna trecută echipa națională de minifotbal a României a devenit campioană mondială, după finala tranșată la penalty-uri, cu Kazakhstan, scor 14-13, un alt sport relativ nou a adus lauri țării noastre.

Lotul național de padbol al României a cucerit titlul mondial la Sao Paolo, în Brazilia, acolo unde a avut loc, în acest an, ediția Campionatului Mondial.

După un parcurs perfect în grupele competiției, despre care Monitorul de Brăila a informat într-un material precedent, România s-a calificat în sferturile de finală ale competiției. Acolo ne-am întâlnit din nou cu Italia, pe care o învinsesem și în faza grupelor. Tricolorii au trecut din nou de peninsulari, cu scorul de 6-2, 6-0.

Semifinala cu Portugalia a fost mai dificilă numai în primul set, după care lusitanii au căzut fizic. Cu scorul de 7-6, 6-2, România a ajuns în finala Campionatului Mondial, unde a reîntâlnit Uruguay-ul.

Contra celeștilor, formația noastră debutase la această competiție, iar acum sud-americanii erau dornici de revanșă. România s-a impus însă și în ultimul act, după un meci care a durat o oră și jumătate, încheiat cu scorul de 5-7, 6-3, 6-2.

A fost, de altfel, singurul set pierdut de formația noastră de-a lungul turneului. România a devenit, în premieră, campioană mondială la padbol, exact în anul în care s-a și înființat Federația Română de Padbol. Lotul României a fost alcătuit din Olivian Surugiu, Victoraș Popescu, Rafa Vasile și Mihai Țiplic.

Pe de altă parte, la Adunarea Generală a Federației Internaționale de Padbol, desfășurată tot la Sao Paolo, Elisabeta Gherghișan, președintele Federației Române de Padbol, a fost învestită în funcția de vicepreședinte al forului mondial.

Felicitări și mult succes mai departe!

Foto:
Facebook, Federația Română de Padbol