La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila, deocamdată același manager

Activitatea de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila nu se schimbă imediat, cel puțin nu așa cum au sugerat unii și alții după anunțul demisiei managerului Delia Râșnoveanu. (demisie de care Monitorul de Brăila a scris aici: https://monitorulbr.ro/delia-rasnoveanu-managerul-spitalului-clinic-judetean-de-urgenta-braila-a-demisionat/) Știm situația, nu vom detalia, doar într-un rezumat scurt: un pacient a ieșit din spital foarte devreme dimineața, fiind internat la secția de cardiologie, și a fost găsit mort undeva în apropiere, deci în afara incintei spitalului. Poliția a început cercetări, la reclamația familiei celui decedat.

Conform legii, demisia nu produce urmări imediate. Persoana în cauză își exercită în continuare atribuțiile, timp de o lună. În situația managerului SCJU Brăila, demisia e din data de 25 octombrie 2023. Abia după 30 de zile calendaristice de la acest episod, conducerea forului superior din punct de vedere administrativ al spitalului trebuie să facă un anunț privind conducerea interimară.

Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean (CJ) Brăila, va face acest anunț întrucât SCJU Brăila este în subordinea CJ. Dacă ar fi fost, ca în alte situații de unități spitalicești, în subordinea directă a Ministerului Sănătății, de acolo ar fi venit numirea unui interimar.

Deși nici nu a început, unii s-au înscris în cursa pentru director interimar al SCJU

Doritori pentru postul de manager la SCJU Brăila se pare că vor fi mulți, iar unii țin foarte mult să obțină această funcție încât își anunță public înscrierea în concurs chiar înainte ca el să existe!
Se știe că destui dau fuga să ocupe funcțiile plătite bine din bani publici. Spiritele „s-au încins” în urbea noastră, iar unii chiar se autopropun, în speranța că vor ocupa o funcție! Se poate constata acest lucru pe rețelele de socializare unde a apărut deja o asemenea autopropunere, transmisă ieri președintelui Consiliului Județean Brăila și Consiliului de Administrație (CA) al SCSJ Brăila, cu toate că CA-ul nu are atribuții în numire.

În plus, chiar dacă o persoană are sau nu abilități manageriale – sau chiar cursuri in acest sens – prima acțiune, așa cum am precizat mai sus, va avea loc abia după data de 25 noiembrie, prin numirea unui interimar, numire care este realizată de conducerea CJ Brăila.

Tot conform legii, interimatul durează trei luni de zile, după care se organizează concurs. Cu alte cuvinte, deocamdată la SCJU Brăila conducerea este asigurată tot de  dr. Delia Râșnoveanu.

Foto:
Spitalul Județean Brăila