Bărbat fără permis, surprins în trafic de polițiștii din Ianca

În seara zilei de 11 noiembrie,  polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au desfășurat o razie în scopul prevenirii și combaterii faptelor săvârșite cu violență.  

În jurul orei 20:00, polițiștii  au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 40 de ani din județul Ialomița, în timp ce conducea un vehicul pe DN 2B, în orașul Ianca.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest.  Rezultatul etilotestului a fost zero, însă cel de la drugtest a prezentat indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive.  Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 

În autoturism se afla și un alt bărbat, în calitate de pasager. Din verificări, s-a stabilit că acesta ar fi condus anterior un vehicul ce a fost implicat într-o tamponare pe raza județului.  Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o îmbibație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.  

În cauză au fost întocmite dosare penale în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui  vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. 

În cadrul acțiunilor, au fost verificate mai multe societăți comerciale, au fost legitimate 52 de persoane și controlate 39 de vehicule, iar 32 dintre șoferii acestora au fost testați cu aparatul etilotest. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.670 de lei, conform O.U.G nr. 195/2002, Legii nr. 61/1991 și O.G. nr. 34/2008. 

Foto:
IPJ Brăila