Săptămâna Recunoștinței, la Școala Gimnazială Dr. Luca

Săptămâna Recunoștinței, eveniment organizat de Școala Gimnazială Dr. Luca din Brăila la sfârșit de toamnă, a reprezentat pentru elevi nu doar un prilej de bucurie și mulțumire pentru rodul îmbelșugat al pământului, ci și ocazia de a-și arăta recunoștința față de părinți, profesori, față de comunitate și față de Dumnezeu.

Activitățile au fost organizate cu precădere de elevii ciclului primar. Însoțiți de profesori și de directoarea școlii, prof. Anca Bratu, cei mici au mers să mulțumească pentru susținere și colaborare diferitelor instituții din municipiu: Muzeul Brăilei „Carol I”, Direcția Cultură, Învățământ, Sport, Turism a Primăriei Brăila, Inspectoratul Școlar Județean, BRAI CATA, Distrigaz, Banca Română de Dezvoltare. Și pentru că „este mai ferice să dai decât să primești”, gazdelor le-au fost oferite coșuri cu mere, fiecare dar fiind însoțit de un mesaj pentru minte și inimă.

Săptămâna s-a încheiat cu un program artistic tematic. Elevii au recitat poezii compuse chiar de ei, iar cadrele didactice și părinții au povestit amintiri din copilărie. Nu au lipsit nici momentele muzicale, oferite de corul școlii. La final, toți s-au reunit în jurul unei mese îmbelșugate.