Solar Watts SRL – firmă din Brăila, premiată de japonezi

Acum câteva zile vă arătam cum reprezentanții firmei japoneze IHI Infrastructure Systems CO., LTD. – Sucursala București, unul dintre principalii întreprinzători care au contribuit decisiv la realizarea Podului suspendat Brăila – Tulcea, au organizat o seară festivă. Cu această ocazie, aceștia au ținut să mulțumească angajaților și partenerilor cu ajutorul cărora au reușit să finalizeze acest proiect, care va rămâne un exemplu de inovație și muncă în echipă.

Așa cum menționam anterior, printre partenerii firmei japoneze se află și două companii private din Brăila, dintre care una este Solar Watts SRL.

Înființată în 2009, Solar Watts SRL este o companie inovatoare care a avut un rol important în popularizarea tehnologiei LED pe piața din România. Aceasta a fost aleasă de constructorul japonez IHI Infrastructure Systems CO., LTD. Osaka pentru a asigura iluminatul Podului suspendat Brăila – Tulcea.

Dorim să precizăm că iluminatul arhitectural inițial al podului, vizibil chiar și „din avion”, a fost implementat de Solar Watts pentru organizarea șantierului. În această etapă, au fost produse și montate aproximativ 800 de lămpi liniare cu LED și peste 200 de proiectoare cu LED de înaltă eficiență luminoasă. Alegerea acestui tip de iluminat s-a bazat nu doar pe aspectul său estetic, ci și pe nevoia de a finaliza lucrările în termen. Multe dintre acestea având loc și pe timp de noapte, iluminatul adecvat era esențial pentru muncitorii care lucrau în ture, după cum ne-au informat reprezentanții firmei.

Am descoperit, de asemenea, că produsele fabricate și comercializate de Solar Watts sunt recunoscute pentru durabilitatea lor impresionantă, cu o durată de funcționare între 50.000 și 100.000 de ore și o garanție de până la 7 ani. Solar Watts își păstrează poziția de lider în domeniu datorită calității superioare a tehnologiei LED pe care o folosesc.

Colaborarea cu arhitecți de renume și participarea la proiecte personalizate reprezintă o parte semnificativă a activității Solar Watts.

Puține persoane cunosc că, în Brăila, compania dispune de o hală de producție și de un laborator fotometric. Aici, Solar Watts asamblează și testează peste 5200 de modele de corpuri de iluminat cu LED, oferind soluții complete de la proiectare până la implementare.

Solar Watts realizează proiecte nu doar în România, dar și în țări ca Germania, Italia, Bulgaria, Serbia, Suedia, Norvegia, Danemarca și Israel. Printre cei care beneficiază de soluțiile de iluminat se află: Șantierul Naval Brăila (VARD & Fincantieri), Parcul Industrial Cugir, ArcelorMittal – Liberty Steel România, Parcul Industrial Prahova, Fabrica de aluminiu din Tulcea ALUM SA, Stația de pompare gaz Siliștea, jud. Brăila, conducta de gaz intereuropeană – BRUA, portul Constanța, stațiunea Saturn (inclusiv telegestiune), podul Cernavodă, iluminat LED DN5 (inclusiv telegestiune), centura Mihăilești, iluminat intersecție Centura București, intersecție Tunari, pod Ciurel – București și Autostrada Sibiu-Boita – SP1 (cu telegestiune).

În domeniul iluminatului comercial, lista de proiecte finalizate este chiar mai vastă. Dintre clienți, putem menționa: Brăila Mall, Shopping City Galați, Mega Mall București, AFI Brașov, AFI Bucureștii Noi, AFI Palace Cotroceni, Promenada Mall Novi Sad (Serbia), Galleria Stara Zagora Mall (Bulgaria), Shopping City Timișoara, Atrium Mall Arad, Carrefour Brașov, Dâmbovița Mall Târgoviște, Shopping City Piatra Neamț, Aurora Mall Buzău, Value Center Sepsi Sf. Gheorghe etc.

Florentina Savu, PR Manager & Sales Coordinator ne-a declarat: Deși am avut proiecte mai mari, iluminarea Podului Suspendat peste Dunăre este un proiect de suflet, o carte de vizită pentru noi. Efectiv mi se umple inima de bucurie când vad poze cu iluminatul podului. Mulți ne-au spus că am intrat în istorie cu acest proiect și poate sună prea pompos, dar eu chiar simt asta. Am fost pe multe șantiere, însă când am fost cu toată echipa pe pod, vă spun sincer că așa sentiment de mândrie nu am avut niciodată! (…) Da, am realizat și iluminatul principal, stradal, pe telegestiune, dar ce să vedeți? Lumea discută tot despre iluminatul arhitectural realizat prima dată, în colaborare cu cei de la IHI.”

Felicitări echipei de la Solar Watts SRL! Suntem convinși că experiența acumulată în acest proiect va reprezenta un atu în viitoarele lor proiecte, atât în România cât și peste hotare.

Foto:
IHI Infrastructure Systems CO., LTD. Osaka – Sucursala București