„Târgul Pâinii” la Muzeul Satului din București

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în acest weekend a treia ediție a „Târgului pâinii”, manifestare găzduită de Muzeul Satului – Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.   

Evenimentul constituie, nu întâmplător, și un prilej pentru a marca „Ziua Satului Românesc”, sărbătorită la noi  începând cu anul 2020 în ultima duminică a lunii septembrie, conform Legii nr. 44/2020.  

Producători din majoritatea zonelor țării vor expune peste 100 de produse atestate tradițional  din cele peste 750 înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale, de la produse de panificație și patiserie până la carne, lactate, legume-fructe, miere și produse ale stupului, băuturi spirtoase și multe altele. Vor fi reprezentate județele Alba, Botoșani, Brașov, Galați, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Ilfov și municipiul București. 

„Produsele și preparatele pe care le veți găsi la Muzeul Național al Satului reprezintă tradiție, muncă, dedicare, pasiune. Sunt realizate de oameni gospodari, pe care îi apreciez și îi respect pentru efortul lor și, pentru aceasta, trebuie să fim alături de ei, să îi incurajăm să ducă mai departe aceste frumoase tradiții și să le aducă în mijlocul consumatorilor. Mergeți la acest sfârșit de săptămână la Târgul Pâinii și consumați produsele românești!”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin BARBU.