Un danez la cârma HC Dunărea

Handbal Club Dunărea are un nou antrenor principal la echipa de senioare, Jan Leslie Lund (foto), danez de origine. 

Jan Leslie s-a născut la 20 mai 1971 și a jucat handbal în țara natală, apoi a devenit antrenor. A antrenat Esbjerg, între 2002 și 2006, și Randers HK, 2009 – 2014, unde a câștigat primul campionat danez în 2012 la club și calificarea în Liga Campionilor EHF feminin, în sezonul următor. De asemenea, a câștigat Cupa EHF feminin 2009–10. A mai antrenat, ca antrenor principal, echipa Esbjerg între 2002 și 2006, echipa Aalborg DH în 2006 – 2007, echipa Skjern Håndbold, ca asistent, în 2007 – 2009, echipa Randers HK între 2009 și 2014, echipa Rostov-Don între 2014 – 2017, echipa Ribe-Esbjerg HH în 2019, echipa CSKA Moscova între 2019 și 2021, echipa Horsens în 2021. 

”Jan Leslie este noul antrenor principal al echipei. Va merge în deplasare la Valur, în Islanda, primul lui test major cu o echipă românească. Suntem conștienți de debutul brusc al noului antrenor, însă acesta ne-a dat un sentiment de  încredere și seriozitate prin atitudinea echilibrată pe care o are. Echipa are nevoie de un antrenor care să reușească să o mobilizeze astfel încât  să nu se mai  repete  scenariul din ultima perioadă”, spune Adrian Manole, președinte HC Dunărea.  

HC Dunărea l-a avut ca antrenor, în ultimele 12 luni, pe Costică Buceschi. El a fost îndepărtat de la echipa pentru că, în stagiunea trecută, Dunărea Brăila a încheiat campionatul pe poziția a IV a, câștigând medalia de bronz în Cupa României și locul III în Super Cupa Românei.  

Adrian Manole: “Am colaborat foarte bine cu familia Buceschi și am trecut împreună prin multe momente atât bune cât și mai puțin bune. Consider că sezonul 2022/ 2023 a fost un sezon bun, cu atingerea obiectivelor   pe   care   le-am   stabilit. Dorim să evidenţiem profesionalismul şi angajamentul domnului Buceschi, care au permis panterelor să participe în EHF European League, să câștige medalia de bronz în Cupa României și să obțină locul III în Super Cupă. Însă înfrângerea de la Cisnădie a fost una dureroasă pentru suflarea brăileană şi ne-a obligat să luăm o decizie dificilă. Îi mulțumim pentru momentele frumoase și îi urăm mult succes în continuare. Obiectivele echipei rămân neschimbate: un joc cât mai bun în campionat, să prindem podiumul și să ajungem cât mai departe în EHF European league. Suntem convinși că împreună cu un nou antrenor, dar și alături de suporterii noștri unici, ne vom atinge obiectivele din noul sezon”. 

Următorul meci al echipei HC Dunărea are loc duminică, 24 septembrie 2023, împotriva echipei Valur din Islanda. Meciul contează pentru runda a II-a de calificări în grupele EHF European League. În campionat, echipa brăileană are meci în 27 septembrie, împotriva echipei Rapid București, partidă care se va juca în sala Polivalentă din Brăila. Meciul retur cu Valur se va disputa în 30 septembrie, pe teren propriu.