Tragedie la magistrala de gaz Călimănești

O explozie urmată de un incendiu de proporții s-a produs noaptea trecută la magistrala de gaz din apropierea localității vrâncene Călimănești. La fața locului au fost descoperite patru persoane carbonizate, iar alte cinci persoane cu arsuri au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Două dintre acestea sunt evaluate la Spitalul Bagdasar Arseni și la Spitalul Floreasca din București. 

Victimele efectuau lucrări de construcție pe șantierul Autostrăzii Moldovei A7. Explozia ar fi fost provocată de fisurarea magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice în timpul lucrărilor la autostradă. 

Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție. La locul exploziei s-au deplasat șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de transport personal şi victime multiple, precum și două autospeciale de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești și cinci ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Județean Vrancea. Au intervenit și echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea. 

Populația din zonă a fost informată despre producerea incendiului prin mesaj Ro-Alert. 

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 05:20, zona fiind asigurată în continuare de un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.  

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața patru muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate. Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei” a declarat pe Facebook ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu.