SUBITO – Festivalul național al muzicii de cameră

 

Filarmonica „Lyra – George Cavadia” invită melomanii brăileni și nu numai, la întâlniri excepționale cu muzica de calitate și artiști renumiți, în perioada 13-15 octombrie 2023.

Anunțăm cu bucurie cea de-a doua ediție SUBITO – Festivalul național al muzicii de cameră de la Brăila, în care îi vom audia pe invitații de pe lista filarmonicii conduse de prof. col (r) Petrea Gogu, cel care este și directorul manifestării. Bineînțeles că îi vom aplauda călduros, pentru că după cum se observă în program, sunt multe nume de rezonanță ale genului. 

  • 13 octombrie, ora 18.00, Casa Tineretului: cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov, recital cu violonistul Lucian Moraru și pianistul Viniciu Moraru, Imago Mundi; 
  • 14 octombrie, Casa Tineretului, ora 11.00: Gheorghe Constantinescu la clarinet și Ludmila Calalb la pian, momente coregrafice oferite de balerini ai Operei București; ora 18.30 Duo Kitharsis, Bucharest Wino Ensemble, Musica Viva; 
  • 15 octombrie, ora 11.30, sediul filarmonicii: recital cu bas-baritonul Răzvan Georgescu și pianista Iulia Olteanu, recital cu flautistul Ioan Negură și pianista Olga Iuhno din Republica Moldova, Cvintetul Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”; 
  • 15 octombrie, ora 18.30, Casa Tineretului: ansamblul Holodeck, Atheneum Brass Quintet și Orchestra de cameră „George Cavadia” a filarmonicii brăilene, invitați speciali Wind, Water, Earth – cu alte cuvinte, violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Ștefan Cazacu, pianista Sânziana Mircea, compozitorul Dan Popescu. 

Anul acesta revine cu și mai multe surprize, cu mai multe formații camerale și cu o mai mare diversitate, de la proiecții video mixate live până la numere coregrafice, de la celebra vioară Stradivarius, cu celebrul Alexandru Tomescu și colegii săi de marcă, pianista Sînziana Mircea, violoncelistul Ștefan Cazacu și compozitorul Dan Popescu, până la influențele rock/ country adaptate stilului lui Béla Bartók, de la ansambluri camerale ce se reîntorc cu drag pe scenele noastre, până la participarea artiștilor din Republica Moldova. Toți vin cu prospețimea, verva, dar și maturitatea abordării unor repertorii camerale cu profunzimile valorilor clasice inscripționate în vasta istorie a muzicii, dar și cu atmosfera unei libertăți seducătoare ce presupune reinventarea permanentă„, se subliniază în anunțul filarmonicii brăilene. 

Biletele s-au pus în vânzare la agenția filarmonicii, la sediul din str. Ana Aslan nr. 29, dar și pe BLT.ro

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) este și de această dată alături de Filarmonica „Lyra – G. Cavadia” în organizarea manifestării. De altfel, compozitorul Dan Dediu – născut la Brăila – care este președinte al UCMR, a fost numit președinte de onoare al ediției festivalului. Anul trecut, Dan Dediu a fost prezent la Brăila la evenimentele prilejuite de prima ediție.