Trump își publică fotografia judiciară 

Inculpat pentru presiunile electorale din 2020, fostul președinte american Donald Trump a fost reținut pentru scurt timp într-o închisoare din Atlanta, Georgia, fiind „înregistrat” ca orice urmărit penal, cu caracteristicile sale fizice detaliate: 1,90 m, 98 kg, păr blond și numărul de înregistrare P01135809. 

Acuzat că a încercat să falsifice rezultatul alegerilor prezidențiale, fostul președinte și-a susținut însă  nevinovăția. Eliberat pe o cauţiune de 200.000 de dolari, favoritul alegerilor primare republicane pentru alegerile prezidenţiale din 2024 a părăsit rapid închisoarea într-un convoi şi în condiţii de înaltă securitate.  

Fotografia realizată însă în serviciile şerifului capitalei statului Georgia a apărut instantaneu pe primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor de socializare, fiind prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american. 

Donald Trump nu mai postase un mesaj pe reţeaua sa de socializare preferată (X, fosta Twitter) din ianuarie 2021, la câteva zile după atacul asupra Congresului Statelor Unite, lansat de susţinători ai săi.  (sursa Agerpres) 

Foto: