Victorie spectaculoasă pentru Oțelul Galați

Etapa a 16-a din Superliga Națională de fotbal s-a încheiat luni seară, cu un meci foarte spectaculos, între UTA Arad și Oțelul Galați. Deși se întâlneau reprezentantele a două extremități geografice, UTA Arad din vest și Oțelul Galați din est, meciul s-a disputat la Sibiu, pe Stadionul Municipal.

Meci început de la 2-0

Cronicarii au la îndemână, aproape de fiecare dată, o frază șablonardă, prin care afirmă că ”orice meci începe de la 0-0”. Ei bine, jocul UTA – Oțelul a început de la 0-2. În minutul 2, arbitrul bucureștean Radu Petrescu a dictat penalty la un fault în careu evident, asupra lui Teles. A executat căpitanul echipei, Cisotti, făcând 1-0.

Două minute mai târziu, la a doua incursiune în careul arădenilor, s-a dictat corner de pe partea dreaptă. A executat același Cisotti, Miguel Silva a venit pe colțul scurt și, de pe linia careului mic a recentrat cu capul. La bara a doua, Alexandru Pop, atacantul născut la Buenos Aires, a reluat tot cu capul și a făcut 2-0.

Cronometrul indica abia minutul 4 de joc.

Victorie tactică

La adăpostul acestui avantaj substanțial, Oțelul Galați și-a permis luxul unui joc economicos, cu implicarea tuturor sectoarelor. Gălățenii au păstrat mingea, au avut mereu prim-planul și au dominat tactic acest joc. Mai mult, până la pauză ei au mai înscris odată la un contraatac de manual, plecat d ela același Cisotti, care a trimis spre Bodișteanu, iar acesta l-a lansat pe culoar pe același Pop. Se putea face chiar 4-0, însă la un alt contraatac Pop a așteptat prea mult și a fost deposedat în fața porții.

În partea a doua, Teles a făcut 4-0 după o minge furată de Pop, pasată spre Cisotti iar de aici la Teles, care a șutat necruțător de la marginea careului mare.

”Frații” Pop pe lista marcatorilor

Revirimentul arădenilor a fost unul de onoare. Suporterii UT-ei au trăit numai o satisfacție platonică după cele două reușite de final, care au stabilit scorul la 4-2 în favoarea echipei lui Dorinel Munteanu. Interesant este că, la fel ca și în meciul tur, 1-1 la Galați, cei doi jucători pe care îi cheamă Pop, fără a avea legătură de rudenie, s-au aflat pe lista marcatorilor.

Ultimul gol al meciului a fost marcat din penalty de tânărul Rareș Pop, internaționalul de juniori al vesticilor.

Premieră pentru Oțelul

Echipa gălățeană își menține statutul de formație neînvinsă în deplasare. Până acum, trupa lui Dorinel Munteanu, pe teren străin, a reușit două victorii și șase remize. Oricum, Oțelul este campioana remizelor, având 11 meciuri nedecise.

Oțelul Galați a bătut și recordurile de eficacitate cu această ocazie. Oțelarii au înscris de patru ori, lucru care, până acum, nu s-a întâmplat în campionatul actual și nici în sezonul precedent de liga secundă, când s-a notat promovarea.

Oțelul a marcat anul acesta într-un meci de Cupă, cu SCM Zalău, când a învins cu 4-1, însă zălăuanii evoluează în liga a III-a. Ultimul meci cu patru goluri a fost, pentru Oțelul, tot în liga a III-a, în mai 2022, în fața celor de la Aerostar Bacău, 4-1.

Oțelul este, așadar, pe locul al optulea în campionat, cu 20 de puncte, la două locuri și două puncte de play-off.

Campionatul se va întrerupe acum pentru pauza dedicată echipelor naționale.