Viorel Botea lasă PMP pentru AUR

În conferința de presă din 19 octombrie 2013 de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Organizația Județeană Brăila a fost anunțat un nou coleg de partid. Acesta este Viorel Botea (foto), care era liderul PMP Brăila și care a avut parte la eveniment de o prezentare făcută de Florin Eugen Cîrligea. Așa cum am prezentat săptămâna trecută, când Cîrligea și-a anunțat intrarea în formațiunea politică AUR, acesta din urmă deja a primit funcția de președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila.  

Delegatul de la București, Marius Ichim din partea secretarului general de partid, a venit special ca să salute venirea lui Viorel Botea. Dar și-a început cuvântul cu o remarcă despre străzi: „Mă bucur în primul rând că mă aflu în județul Brăila și plin de istorie. N-am putut să nu observ anumite străzi ce sunt asemănătoare cu cele din Ucraina și asta, se pare, din cauza certurilor dintre PSD și PNL la nivel local ce se râsfrâng direct asupra dumneavoastră”. Despre proaspătul coleg a precizat că este în consens cu valorile promovate de formațiunea politică AUR: „Profesorul Botea se mulează pe valorile noastre: bun gospodar, familist convins, trei copii”.

Florin Cîrligea apreciză decizia lui Viorel Botea de a veni în AUR 

Florin Cîrligea: „Pe Viorel Botea îl cunoaștem mai demult și nu cred că mai trebuie să îi fac eu prezentarea. Dar ca mici amănunte, este absolvent al liceului de matematică-fizică <Gh. Munteanu Murgoci> din Brăila și al Facultății de Matematică de la Craiova, actualmente fiind profesor de matematică la Colegiul Național <Nicolae Bălcescu>, unul dintre profesorii de matematică recunoscuți pe plan național, nu numai pe plan local. Aș vrea să îi spun că a făcut o alegere corectă și îi mulțumesc. Îi urez bun venit în noua sa echipă”.

 Viorel Botea: „Foarte multă lume se întreabă de ce am făcut acest pas sau de ce nu am posvestit mai mult despre ceea ce doream să fac din punct de vedere politic. Am așteptat destul de mult să văd care va fi situația juridică a partidului de unde știți că vin și al cărui președinte am fost. Problema care se pune este următoarea: am așteptat, am așteptat, am așteptat. Electoratul așteaptă, așteaptă, așteaptă. Toată lumea a așteptat, de fapt, ce am observat: în momentul de față, din punct de vedere juridic, lucrurile nu sunt ok. Și ca atare, împreună cu toți colegii mei am hotărât să găsim o soluție, colegii mei din județ, mă refer. Dar și în municipiu: știți foarte bine că eu am fondat Partidul Mișcarea Populară. PMP Brăila a fost copilul meu. Dacă eu am luat această hotărâre, este pentru că mi-am dat seama de ceva: că în valorile partidului AUR se găsesc, de fapt, și valorile pe care eu le consider absolut importante pentru tot ce înseamnă politica românească. Și mă refer în primul rând la faptul că partidul AUR își dorește unirea cu Republica Moldova. Doi: partidul AUR dorește ca Diaspora să aibă un rol în viața politică românească, pentru că Diaspora a fost neglijată. De asemenea, patronatul și micul capital românesc trebuie să fie ajutat, pentru că dacă nu este ajutat din punct de vedere politic, marile companii nu fac altceva decât să-i ducă pe acești mici patroni, care de fapt reprezintă mare parte din bugetul țării, în faliment. Și nu pot să neglijez nici faptul că AUR este un partid european care de fapt își dorește respect pentru români”.

Întrebat dacă așteaptă ca și alți membri ai PMP să facă pasul și să se alăture AUR, Viorel Botea a nuanțat prima afirmație, precizând că îi lasă să se convingă singuri.  La întrebarea dacă este de așteaptat ca noua formațiune să îl confirme pe Viorel Botea într-o poziție de conducere, răspunsul a fost că nu. Mihai Ichim a precizat că în AUR se promovează pe merite: întâi munca, se subînțelege cea de la partid, și apoi restul.       

 Din partea organizației locale, la conferință au participat George Turiac și Mariana Dobre.