Weekend cu misiuni preventive ale polițiștilor  

Polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat sâmbătă, 16 septembrie, 18 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri, în programul BLOCADA. S-a intervenit la 46 de evenimente, 31 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 66.155 de lei, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șase permise de conducere și trei certificate de înmatriculare. 

Forțele de ordine au fost prezente și la Zilele comunei Bărăganul, la care au participat în jur de 1500 de persoane, pentru a preveni posibilele incidente antisociale. Au fost legitimate 40 de persoane, controlate 27 de autovehicule, efectuate 20 de testări cu aparatul etilotest și aplicate opt sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare de 5.480 de lei. Din fericire, nu s-au înregistrat evenimente negative pe parcursul manifestărilor. 

Tot sâmbătă au avut loc controale și în zona piețelor și a centrelor comerciale din municipiu, în scopul prevenirii faptelor antisociale, a infracțiunilor stradale și pentru depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura, precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Au fost legitimate 83 de persoane, verificate trei unități de alimentație publică de tip cafe-bar, au fost controlate 42 de vehicule, 21 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest. Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.175 de lei, fiind reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare. 

Sâmbătă seara, în urma unei acțiuni de tip Blitz desfășurate de polițiștii Biroului Rutier, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care nouă pentru viteză neregulamentară, 32 pentru bicicliști, zece pentru lipsa centurii de siguranță, una pentru lipsa I.T.P. și restul pentru alte abateri, în valoare totală de 9.680 de lei. Polițiștii au reținut și un certificat de înmatriculare.