Let’s Do It, Romania! a mobilizat peste 1.200 de voluntari brăileni

După cum am anunțat, tineri și adulți s-au înscris ca voluntari în campania Ziua de Curățenie Națională derulată de asociația „Let’s Do It, Romania” împreună cu Ministerul Mediului. Doar că numărul lor a fost mai mare decât s-a estimat. În total, sâmbătă au participat la eveniment peste 1.200 de voluntari la acțiuni în municipiul și județul Brăila, sub deviza „Împreună menținem orașul curat”.

Prof. Camelia Istrate, coordonator zonal al campaniei, precizează că „participanții au înțeles mesajul, au dorit să rezoneze cu el și să redea frumusețea naturii, să strângă deșeurile, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune pentru Brăila”. 

Între cei peste 1.200 de voluntari au fost elevi și cadre didactice de la unități școlare din municipiu, printre care Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul Național „Nicolae Iorga”, Liceul Tehnologic „Panait Istrati”, Liceul cu Program Sportiv Brăila, Școlile Gimnaziale „Ion Creangă” și „Mihai Viteazul”.

Din județ, voluntarii din mediul școlar au fost de la Liceul Teoretic „George Vâlsan” și de la Primăria Făurei, de la Școala Gimnazială „Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești, de la Școala Gimnazială Mircea Vodă, Școala Gimnazială Unirea și structura Valea Cânepii, de la Primăria Unirea.

De asemenea, au participat la activitățile de ecologizare voluntari de la ONCR Centrul Local „Nufărul Alb” Brăila, Decathlon Brăila, Direcția Silvică Brăila, Garda de Mediu Brăila și alți parteneri.

Totodată, au anunțat că în săptămâna 18 – 22 septembrie 2023 vor continua acțiuni similare elevi și profesori de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din municipiu, de la Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” și angajați de la Primăria Însurăței.

Transportul sacilor cu deșeuri a fost asigurat de firma R.E.R. Brăila, care a participat, prin angajați, la acțiunile din campanie. Deocamdată nu s-a realizat situația efectivă a cantității strânse. Când vom primi cifrele, le vom prezenta.