Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale este marcată în fiecare an pe 13 octombrie, dată stabilită prin Rezoluţia nr. 44/236 din 22 decembrie 1989 şi prin Rezoluţia nr. 56/195 din 21 ianuarie 2002, adoptate de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila își va deschide porțile brăilenilor de toate vârstele vineri, 13 octombrie, începând cu ora 09.00. Va fi prezentată tehnica din dotarea subunităților de intervenție și vor fi distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situaţii. 

 Puncte de informare vor fi organizate și în centrele comerciale tip supermarket, precum Lidl – Bariera Călărașilor și Profi – Piața Concordia, ne-a comunicat Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila. 

 Apărarea împotriva riscurilor nu se poate face fără cunoaşterea lor. Riscurile naturale la nivelul judeţului Brăila sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundaţii, secetă, îngheţ) şi de fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ). 

 Statistica din ultimul deceniu arată că numărul total de calamitaţi naturale este în creștere, atât ca frecvență, cât și ca intensitate. În acest context, acțiunile de informare preventivă nu pot fi decât oportune.