Conferință de presă la Filiala AUR Brăila

Astăzi, 12 octombrie 2023, a avut loc la sediul Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) o conferință de presă. La eveniment au fost prezenți: George Turiac, coordonatorul filialei Brăila a AUR, Mariana Dobre, vicepreședintele pe probleme de comunicare al filialei AUR Brăila, Andrei Hangan, senator AUR de Brăila, iar din plan central Ramona Ioana Bruynseels și Mugur Mihăescu. (n.n. pentru cine nu știe, Mugur Mihăescu este actorul cunoscut ca membru al grupului ”Vacanța Mare” și interpret al personajului ”Garcea”, iar Ioana Ramona Bruynseels a candidat în 2019 la președinție din partea Partidului Umanist Social-Liberal al lui Dan Voiculescu).

Florin Eugen Cîrligea, fost consilier județean și membru PNL s-a înscris în AUR

După ce senatorul AUR de Brăila Andrei Hangan, i-a prezentat pe cei prezenți, primul punct al conferinței a fost prezentarea unui nou membru al filialei Brăila în persoana omului de afaceri Florin Eugen Cîrligea (n.n. acesta a demisionat la sfârșitul lunii septembrie din funcția de consilier județean și membru al PNL pe listele căruia accesase în această funcție).

Cea care a făcut anunțul a fost Ioana Ramona Bruynseels care a salutat întâlnirea cu presa și a făcut aprecieri pozitive referitoare la noul coleg de partid: „Mă bucur că ne aflăm astăzi la Brăila, într-un loc foarte important și foarte frumos și care mie mi-a lăsat niște amintiri foarte frumoase încă din 2019 (…) și acum suntem pregătiți pentru o nouă etapă. Vom face mult mai mult în Brăila și asta pentru că alături de noi vin oameni extraordinari, oameni care au realizat deja foste mult în viață și care au capacitatea de a schimba lucrurile în jurul lor, oameni care au demonstrat că pot, care știu ce au de făcut„.

Aceasta a ținut să sublinieze faptul că Florin Cîrligea este 100% brăilean, născut și crescut în Brăila, că este de religie ortodoxă, este căsătorit și are 3 copii. Cel în cauză a absolvit, în anul 1988, Facultatea de Utilaj Tehnologic București cu media 10, și din 1991 este om de afaceri, conducând în prezent una dintre cele mai mari societăți cu capital privat din Brăila.

Mugur Mihăescu a fost un alt reprezentant de la centrul al partidului care s-a adresat brăilenilor: „Deviza noastră în AUR este <omul potrivit, la locul potrivit>, de aceea cei care se vor alătura acestei mișcări nu vor fi profesori care să fie în conducere la inginerie sau să facă poduri, nu vor fi – mai știu eu ce – medici care să fie șefi la Hidroelectrica. Noi avem această deviză de la care nu ne abatem. De aceea venirea domnului Florin (Cîrligea) la noi s-a făcut pe baza exact a acestor criterii: CV-ul social și profesional„.

Florin Cîrligea – Involuția PNL m-a făcut să iau această decizie

Florin Cîrligea a precizat acum ce anume l-a făcut să se alăture echipei AUR: „Ultimele evoluții, de fapt involuții ale PNL-ului care atât la nivel central cât și local au uitat de electoratul lor și vor să-l desființeze. Mă refer la electoratul de dreapta. Nu este posibil ca 80% din această reformă fiscală, cum îi spun ei (n.n. actuala Guvernare PSD – PNL) – numai reformă nu e – să fie suportată de mediul privat de afaceri, indiferent că sunt multinaționale sau IMM-uri sau simple firme (…)”.

Florin Cîrligea a nuanțat explicația, amintind că întotdeauna când au fost luate măsuri fiscale care au vizat creșteri de taxe ale mediului de afaceri, în final prețul acestor creșteri a fost plătit tot de către cetățeanul de rând.

Propunere AUR: Referendum pe tema familiei tradiționale

A doua parte a conferinței de presă a vizat prezentarea a două teme de interes pe care se dorește organizarea unui Referendum, astfel încât ele să fie trecute în Constituția României.

O temă se referă la familia tradițională, pentru că – au subliniat vorbitorii, Mugur Mihăescu în principal – românii sunt în majoritate creștini ortodocși, ceea ce înseamnă că pun preț pe familia așa cum o știu dintotdeauna: un tată și o mamă, plus copiii care cel mai adesea erau în alte vremuri foarte mulți ca număr. Cei din AUR doresc ca pentru familia tradițională să existe în România toate oportunitățile, oferite încă din textul de bază, cel constituțional. Reprezentanții AUR au amintit și în acest context faptul că pentru ei naționalismul este o calitate: românii în primul rând, România înainte de orice și oricine.

AUR dorește ca plățile cash să nu fie eliminate

O altă temă pentru care doresc Referendum cei din AUR este referitoare la plăți, și anume să se poată plăti și cash.

Ramona Ioana Bruynseels a spus că s-au gândit la categoriile de populație defavorizate, la multele zone din mediul rural nedezvoltate încă, acolo unde nu există bancomate și unde nu se pot realiza plăți cu cardul. În plus, cei din AUR ar dori ca să existe opțiunea oricărui român de a refuza afilierea la o bancă, aceasta însemnând implicit refuzul de a plăti prin intermediul băncilor și de a fi constrânși la plata unor comisioane percepute de acestea atât utilizatorilor de card cât mai ales comercianților aceștia din urmă, în funcție de bancă, plătind un comision între 0.7 și 1,5% din tranzacție, conform omului de afaceri Florin Cîrligea.

Liderii filialei locale AUR au anunțat că își propun ca de acum înainte în fiecare săptămână să organizeze o conferință de presă.

Conferința de presă o regăsiți în integralitatea ei pe canalul de YouTube – Monitorul de Brăila: https://youtu.be/-9eM-Cn-gNI.