Acțiuni de prevenire și combatere a întregului fenomen infracțional

Polițiştii brăileni acționează permanent în municipiu și județ, implicându-se activ în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.

În data de 6 octombrie, polițiștii și jandarmii au desfășurat 21 de acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au avut ca scop identificarea și abordarea eficientă a oricărei potențiale amenințări pentru siguranța societății, intervenindu-se la 29 de evenimente, 22 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

Așadar, au fost verificate 38 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, și au fost controlate peste 170 de vehicule. 61 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest.

101 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.905 lei aplicate de polițiști

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 101 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.905 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost purtate discuții cu cetățenii – adulți, adolescenți, elevi –, aceștia fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și antisocial.

Azi-noapte, la ora 02:00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității Tichilești.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În continuare, polițiștii vor desfășura acțiuni de prevenire și combatere a întregului fenomen infracțional pe toată raza județului. Cei care nu respectă legea vor fi sancționați pe măsură.