Activități preventive ale poliției la școlile din Gropeni și Tichilești

Unitățile de  învățământ din localitățile Gropeni și Tichilești i-au avut în vizită, în această săptămână, pe reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii. Scopul acestor vizite a fost creşterea gradului de informare a școlarilor cu privire la măsurile elementare de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte pentru siguranța lor – pe stradă, la școală, acasă și în mediul online. 

Elevi din clasele primare au asistat la o lecție cu caracter preventiv-educativ

Peste 100 de copii au fost informați prin materiale video și jocuri de grup despre respectarea regulilor de circulație, modalități de prevenire a agresiunilor și a violenței în școli, modalități de prevenire a disparițiilor în rândul minorilor, siguranța personală și siguranța pe internet. Activitățile cu caracter preventiv-educative adresate elevilor din clasele primare, s-au înscris în proiectele „Școala Siguranței Tedi” și „Fără discriminare”, derulate la nivel național.  

„Școala Siguranței Tedi” este un program educativ inițiat și implementat de Poliția Română și compania Maspex Romania prin brandul Tedi,  în parteneriat cu Ministerul Educației. Acesta se adresează elevilor de clasa I și are ca obiectiv transmiterea și asimilarea de către copii a informațiilor pentru evitarea pericolelor pe stradă, acasă, la locul de joacă, în vacanțe sau atunci când sunt în online. Participarea la program este gratuită şi se realizează pe baza înscrierii de către învățători pe site-ul www.scoalatedi.ro. 

Informarea claselor gimnaziale și a cadrelor didactice

Și elevii claselor a VIII-a și cadrele didactice prezente au fost informați cu privire la fenomenul criminalității organizate, principalele modalități de prevenire, consecințele consumului de droguri, ale implicării în operaţiuni ilicite cu astfel de substanţe și despre prevenirea traficului de persoane. A fost promovat şi help-line-ul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – 0.800.800.678  

Prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe prevenirea disparițiilor/ plecărilor voluntare, a abuzurilor sexuale și a victimizării minorilor prin activități de crimă organizată, reprezintă unul din obiectivele pentru anul în curs, astfel de activități reprezintând o prioritate pentru polițiștii brăileni. 

Foto:
IPJ Brăila