„Aigua”: Acrobații și poezie pe Faleza Dunării

Este o raritate să vedem, pe viu, un spectacol de teatru care combină în mod armonios acrobațiile cu poezia. Cu toate acestea, la Brăila, avem acum ocazia să ne bucurăm de un asemenea moment artistic. Sperăm că aceste informații v-au stârnit deja curiozitatea și sunteți dornici să fiți prezenți duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 21.00, pe faleza Dunării, în zona esplanadei.

Spectacolul pe care îl vom urmări este „Aigua”, interpretat de artiști spanioli și prezentat de Teatrul ”Maria Filotti” ca o deschidere specială a Festivalului internațional de teatru și arte performative. Acest spectacol este gratuit. Celelalte reprezentații, programate între 23 septembrie și 1 octombrie, necesită bilete. Dacă mai sunt locuri disponibile, biletele pot fi achiziționate de pe platforma IaBilet sau de la caseria Teatrului Dramatic.

„Aigua” este o producție a „XA! Teatre” (http://xateatre.com/) și 23Arts, în parteneriat cu Institutul de Cultură de la Valencià, Institut d’Estudis Baleàrics (organizație culturală susținută de guvernul Insulelor Baleare) și cu FitCarrer de Vila-real Festival. Spectacolul îi are în prim-plan pe trei artiști, creatorii săi, alături de regizorul Biel Jordà, un produs al școlilor spaniole de balet, circ și regie.

Din descrierea de pe site-ul „XA! Teatre”, aflăm că este vorba despre o montare narativă, dominată de metafore vizuale. Accentul este pus pe prietenie, relația omului cu mediul și solidaritate. Impactul vizual este sporit de elementele acrobatice și dansul aerian, toate încadrate în coregrafii poetice. Apa reprezintă elementul unitar între personajele sale: doi rătăcitori și un gardian al apei, într-o lume distopică. Spectacolul ne îndeamnă să redescoperim armonia și dragostea chiar și în locuri unde acestea par a fi absente.

Foto:
Xa Teatre