Artiști brăileni, în expoziție la Galeria „Mantu” 

Artistul plastic Cristian Radu expune lucrări de pictură sub genericul ”40”, împreună cu artistul plastic Traian Tsamuris – în calitate de invitat – la Galeria de artă „Nicolae Mantu” a Filialei Galați din Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) din România.  

Vernisajul a avut loc luni, 28 august 2023, în prezența a numeroși colegi din filiala gălățeană și nu numai. Prezentarea expoziției și a celor doi artiști a fost realizată de plasticianul muzeograf Gheorghe Andreescu – președintele Filialei UAP Galați.  

De remarcat este faptul că între cele două filiale UAP din România există o relație foarte strânsă, colaborarea de acest tip – gălățeni expunând la Brăila și invers – fiind o constantă.        

Expoziția rămâne deschisă la Galați până în data de 18 septembrie 2023.  

Cristian Radu (n. 5 nov. 1982, Brăila) este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Absolvent al Liceului de Arte „Hariclea Darclée”, a urmat cursurile Secţiei Grafică a Facultăţii de Arte şi Design din Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, licenţă şi masterat. Are în palmares peste douăzeci de expoziţii personale, organizate de galerii şi muzee din țară. De asemenea, are zeci de participări la expoziţii de grup, participări la concursuri, saloane naţionale şi internaţionale. A fost recompensate cu premii în țară, dar și la Chișinău.  

Traian Tsamuris (n. 22 ian. 1979, Brăila) este membru al Uniunii Artiștilor Plastici și absolvent al Liceului de Arte „Hariclea Darclée”.  A obținut un master în Artă Murală al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, la clasa prof. Ioan Stendl. Are premii la concursuri naţionale şi internaţionale de sculptură, pictură şi gravură. Are lucrări în muzee şi colecţii private din ţară şi străinătate. Are și cursuri de specializare Pictură Bizantină şi Iconografie. Și-a expus lucrările în multe expoziţii personale şi de grup în Brăila şi în ţară, instalaţie şi performance. Lucrează și scenografie, butaforie, bodypainting, portretistică, pictură monumentală. 

Foto:
Filiala UAP Galați - Cristian Radu (in dreapta fotgrafiei) și Traian Tsamuris, prezentați de artistul plastic Gheorghe Andreescu