„Baroque Tour Opus 2”, în turneu și la Brăila

Brăilenii melomani sunt așteptați la un concert cu violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica împreună cu Kamerata Stradivarius, sub genericul ”Baroque Tour Opus 2”. Evenimentul este programat pentru data de 9 noiembrie 2023, de la ora 19.00, la teatrul dramatic. În program sunt piese compuse de Antonio Vivaldi, Giuseppe Tartini, Francesco Maria Veracini, Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti cu un aranjament pentru corzi de R. Stoica.  

Principalul organizator local este Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila. Biletele se găsesc la agenția CJCPCT Brăila, la sediul din piața Traian nr. 2.  

Cei doi interpreți, Andreea Stoica și Răzvan Stoica, au concertat la Brăila și în octombrie 2022 în turneul „Stradivarius Opera”. Răzvan Stoica cântă pe un Stradivarius „The Queen” exErnst datată 1729 pentru care a primit drept de folosință, din 2009, la concursul Strad-Prize de la Salzburg unde au fost 170 de concurenți. 

Turneul național „Baroque Tour Opus 2” începe pe 4 noiembrie la Baia Mare. Continuă la Teatrul „Maria Filotti” – 9 noiembrie, Teatrul „Nae Leonard” – Galați, 11 noiembrie, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” – Iași, 13 noiembrie, castelul Cantacuzino – Bușteni, 18 noiembrie, Filarmonica Oradea – 21 noiembrie, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” – Satu Mare, 2 decembrie.  

Evenimentele sub acest generic au început în mai 2023, cu Baroque Tour op. 1, scopul fiind de a aduce în atenția publicului român capodopere ale epocii baroc. Și atunci Răzvan Stoica a interpretat la celebra vioară Stradivarius.