Caravana candidaților partidului AUR la europarlamentare, la Brăila

Trei candidați din lista partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au participat la întâlnirea din 6 noiembrie 2023 cu brăilenii: Elena Doboș, din Tulcea, Nicolae Vlahu, din Constanța, și Șerban-Dimitrie Sturdza, din capitală.  

Caravana intitulată „Apărătorii patriei române” – după câteva din obiectivele pe care și le-a propus formațiunea – a avut prima acțiune în data de 1 noiembrie 2023, în București. În dimineața zilei de 6 noiembrie, cei trei candidați s-au întâlnit cu membrii de partid, cu simpatizanți și cu alegători la Tulcea, după prânz au fost la Brăila, iar în cursul zilei de marți se vor afla la Galați.  

La evenimentul din Brăila au participat, din organizația județeană AUR Brăila, echipa pe care am întâlnit-o la conferințele de presă: Florin Eugen Cîrligea, George Turiac, Viorel Botea și Mariana Dobre.   

Așa cum a fost anunțat, întâlnirea de la Brăila a avut loc pe Bulevardul Independenței, zona din apropierea Căii Călărașilor. De altfel, după scurtele prezentări din fața membrilor filialei județene AUR Brăila și a simpatizanților, cu toții au mers un pic pe stradă – până la Piața Concordia – și au discutat cu brăilenii.

Candidații AUR – 44 profesioniști în diverse domenii

La început, cei trei candidați s-au prezentat, pe scurt, și au susținut câte un mic discurs în care au nuanțat câte o idee din obiectivele partidului, din programul electoral. 

Elena Doboș: „Timp de o lună de zile vom merge prin țară și vom discuta cu cetățenii și vom vedea care sunt problemele lor. E important ca ei să ne cunoască. Partidul AUR este singurul care în iunie 2023 a lansat lista cu candidați pentru alegerile europarlamentare„. 

Nicolae Leahu: „Partidul AUR a lansat o listă de 44 de candidați – profesioniști în diverse domenii de activitate, cu un an înainte de alegerile din 2024. Toată lumea are posibilitatea de a-i verifica pe aceștia, de a-i cunoaște, tocmai pentru a oferi o transparență în ceea ce privește procesul de vot. În Parlamentul European (PE), România are nevoie de patrioți care să apere identitatea noastră națională și suveranitatea țării și totodată oameni puternici care să reprezinte cu adevărat cea de-a șasea forță, cum este România, numeric, în PE. Vom susține familia așa cum o știm cu toții; încercăm să apărăm această normalitate cu care suntem obișnuiți„. 

Șerban-Dimitrie Sturdza: „Cu toții am făcut acest pas și suntem candidați pentru alegerile europarlamentare de anul viitor pentru că ne-am săturat. Ne-am săturat ca țara noastră să fie batjocorită, pentru că ne-am săturat ca românii să fie disprețuiți în străinătate și, culmea, să fie disprețuiți la ei în țară. Ne-am săturat să ni se spună câți porci să creștem în gospodăria noastră, să ni se spună să nu ne mai încălzim cu lemne și multe altele. Vrem să fim acolo, în Parlamentul European, pentru binele românilor„. 

Brăilenii care s-au oprit și au interacționat cu membrii AUR au primit informații referitoare la caravană și la principalele puncte din programul electoral al formațiunii: respect pentru România în Uniunea Europeană, garantarea drepturilor românilor care trăiesc în UE și în afara Uniunii, o democrație reală în interiorul UE, o Europă sigură și prosperă, coeziune în interiorul UE, susținerea aderării Republicii Moldova la UE.

Foto:
Armanda Filipine