Cursurile Universității Vârstei a Treia (U3A) au început oficial la Galați

Ca în fiecare început de octombrie, seniorii înscriși la cursurile Universității Vârstei a treia – U3A, au participat la ceremonia de deschidere a anului universitar, care a avut loc în Amfiteatrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galați.

La ceremonia prezidată de prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul UDJG, prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, Președintele Senatului și ÎPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au venit aproape câteva zeci de pensionari. Unii emoționați ca în prima zi de școală, au adus chiar și flori pentru cadrele didactice.

U3A este un proiect-pilot demarat în 2016 de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, după model francez, adaptat spațiului cultural şi academic gălățean, care așază în mijlocul acțiunilor sale seniorii. Învățarea pe tot parcursul vieții, incluziunea socială, dialogul intergeneraţional, valorizarea și valorificarea potențialului uman sunt principalele obiective care au stat la baza inițiativei lansate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Drept și Științe Administrative.

Seniorii au de ales, pe parcursul unui an universitar, dintr-o paletă largă de cursuri pe diverse domenii: Drept, Medicină, Artă, cultură şi civilizație, Istorie, Filosofie, Teologie, Kinetoterapie, Economie, geopolitică și relații internaționale, Nutriție și știința alimentației etc. Cursurile se vor desfășura în zilele de marți și vineri în intervalul orar 10:00-12:00, la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

După deschiderea oficială, la Facultatea de Inginerie, în Corpul D, str. Domnească nr. 111, în Spațiul cultural deschis „Daniel Spoerri”, a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Pasiune pentru frumos”. Lucrările expuse au fost realizate de Lucia Georgescu, Adriana Stoica şi Elena Giuglea, studente ale Universității vârstei a treia – U3A. Expoziția va mai rămâne pe simeze până pe 31 octombrie.