Despre Brăila, în cronica sonoră de la Corvinul – Șelimbăr

Duminică dimineață, când Brăila era sub zăpezi și viscol, pe Stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara, s-a disputat derby-ul primelor clasate din Liga a II-a la fotbal, între Corvinul din localitate și CSC 1599 Șelimbăr.

Partida, care s-a încheiat la egalitate, 0-0, s-a disputat pe un teren bun și, cu toate că a început pe o vreme însorită, la o temperatură de 1 grad Celsius, s-a terminat cu vânt și fulguială.

Mai mult, la stadionul hunedorean au fost mari probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. Din acest motiv, transmisiunea TV s-a întrerupt la finele primei reprize, imaginile pe micile ecrane revenind în minutul 62.

Brăila menționată în comentariu

Acest lucru l-a făcut pe comentatorul postului Prima Sport să amintească despre infrastructura pe care se dispută meciuri din fotbalul românesc. S-a făcut trimitere la terenul foarte prost pe care se disputase, cu o zi înainte, meciul dintre CS Tunari și Chindia Târgoviște, scor 0-2, tot în Liga a II-a. De asemenea, s-a menționat și că starea gazonului de pe Stadionul Municipal din Brăila este improprie, un meci, recent, (n. red. cel cu Voința Limpeziș) fiind amânat cu 24 de ore.

Măcar din acest punct de vedere, unul negativ însă, fotbalul brăilean apare în comentariile unor meciuri importante. La finele meciului de la Hunedoara, încheiat cum spuneam fără goluri, Șelimbăr și-a păstrat fotoliul de lider, cu 31 de puncte, în vreme ce Corvinul este a doua clasată, cu 28 de puncte.

Conducerea clubului hunedorean a anunțat și că acest meci, cu Șelimbăr, a fost ultimul pe Stadionul ”Michael Klein”, care va fi dărâmat și, pe același amplasament, se va construi o arenă modernă. Finanțare din fonduri publice în valoare de 1.000.000 de lei a fost acordată Clubului Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara de Consiliul Județean Hunedoara, în urma votului favorabil al consilierilor județeni. Ceea ce la Brăila nu se poate, la alții se poate!

Până când noul stadion va fi dat în funcțiune, Corvinul va juca la Călan, localitate din județul Hunedoara.

La finele meciului Corvinul – CSC 1599 Șelimbăr, a fost prezentat și trofeul obținut de echipa națională a României de minifotbal, care a devenit campioană mondială în acest an.