Urmează trei luni de creștere a prețurilor la construcțiile noi

Pe fondul scăderii numărului de salariați din lunile de iarnă și implicit a volumului producției, urmează trei luni de creștere a prețurilor construcțiilor noi. 

În activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o scădere de aproximativ 20 % a volumului producţiei, potrivit celor mai recente estimări ale Institutului Național de Statistica (INS). 

Managerii din domeniu estimează o scădere moderată a numărului de salariaţi, cu până la 7%, ceea ce va duce implicit și la o majorare cu până la 27%, preconizeaza aceștia, a preţurilor la lucrările de construcţii. 

În sectorul comerţ cu amănuntul,  managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice , insă au prognozat o creștere semnificativă a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +30%).. Angajatorii prognozează pentru aceeași perioadă  o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).  

În servicii, cererea va înregistra o oarecare stabilitate, în următoarele trei luni, însă preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +10%)