Dobrescu, despre risipa banului public la CJ Brăila 

Florin Sergiu Dobrescu (foto) – secretar de stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, membru PNL Brăila – își exprimă dezacordul față de modul cum se cheltuie o parte din bugetul Consiliului Județean (CJ) Brăila. Criticile la adresa conducerii CJ – președintele și cei doi președinți fiind de la PSD – sunt puse sub semnul „Risipa banilor publici continuă”, cu referire la faptul că CJ vrea să cumpere încă un ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, ecran în valoare de 100.000 euro. 

 Florin Dobrescu: „CJ Brăila, condus de Francisk Chiriac – preşedinte, Ionel Epureanu şi Ionuţ Dobre – vicepreşedinţi, continuă să îşi bată joc de banii publici şi să îi risipească după bunul plac pe achiziţii care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale locuitorilor judeţului Brăila. După ce, în iunie anul trecut, CJ Brăila a cheltuit 25.000 euro – aproape cât preţul unei garsoniere în Brăila la acea vreme – pe achiziţia unui ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, anul acesta, CJ cumpără încă un ecran perimetral cu leduri, de această dată cu o valoare mult mai mare, de aproape 100.000 euro, procedura de achiziţie – anunțul e publicat pe pagina web e-licitatie.ro – fiind în desfăşurare, online (fără licitaţie electronică)”.  

Liberalul amintește că la Sala Polivalentă s-au cheltuit, în perioada 2021 – 2022, aproape 200.000 euro din bugetul judeţului: înlocuire uși – 38.000 euro, ecran perimetral cu leduri – 25.000 euro, lucrări ascunse la reparații – 132.000 euro. 

Florin Dobrescu: „Domnule preşedinte încă în funcţie al CJ, Francisk Chiriac, vă solicit public să explicaţi brăilenilor necesitatea şi mai ales oportunitatea investirii a 295.000 euro din banii publici, în ultimii 3 ani, în această sală polivalentă doar cu numele pentru că, în realitate, singura care beneficiază de gratuitate pentru antrenamente şi meciuri este, de ani de zile, Handbal Club Dunărea Brăila. Reiau solicitarea făcută anul trecut şi vă cer public să prezentaţi o situaţie cu sumele încasate în ultimii ani din închirierea Sălii Polivalente. De asemenea, vă solicit public încă o dată să le explicaţi brăilenilor cum se justifică investirea celor 295.000 euro în Sala Polivalentă, în condiţiile în care Compania Naţională de Investiţii a aprobat construirea unei noi săli polivalente, cu 5.000 locuri, între Brăila şi Galaţi. CJ Brăila a început deja să bage bani în noua sală polivalentă, cheltuind 270.000 lei pe elaborarea documentaţiei PUZ – potrivit anunţului făcut public de CJ Brăila pe 31 martie 2023. Toate acestea, în condițiile în care Brăila se zbate la limita sărăciei, cu o industrie distrusă bucată cu bucată sub guvernarea social-democrată din ultimii 30 de ani, brăilenii abia reuşind să se ajungă cu salariile/ pensiile de la lună la alta”. 

Foto:
Armanda Filipine