Două ambulanțe noi pentru Brăila 

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, a trimis în teritoriu 122 ambulanțe noi, tip A, pentru transportul pacienților. Beneficiari direcți sunt Serviciile publice de ambulanță județene (SAJ). 

Județul Brăila primește două astfel de ambulanțe, după cum a confirmat dr. Viorica Iuga, șef SAJ. Deocamdată ele nu au fost recepționate. 

Recepția celor 122 ambulanțe, la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a avut loc în 14 septembrie 2023. Ambulanțele sunt de tip A pentru transportul pacienţilor pe targă și scaune. Mașinile sunt dotate și cu truse de urgență de bază ce includ oxigen și defibrilator semiautomat. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, unitate de achiziții centralizate pentru ambulanțe, a semnat la începutul acestui an contractul pentru achiziția a 122 ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță. Achiziția, din fonduri europene, este parte a Programului Operațional Regional 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru. Valoarea totală, cu TVA, a contractului este 28.544.577,31 lei.