După vacanță, o frumoasă întâlnire cu Aladdin la Teatrul „Cărăbuș”

Invitația de la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș”, după vacanța din această săptămână,  este pentru duminică – 25 februarie 2024 – de la binecunocuta oră 11.00, la spectacolul „Aladdin și lampa fermecată”.  

Povestea cunoscută – bineînțeles, e de preferat ca micuții spectatori să citească și din carte aventurile tânărului Aladdin – este rescrisă pentru varianta scenică de Geo (Gheorghe) Balint, cel care și regizează spectacolul de la Brăila. Premiera a avut loc în iunie 2022 și de atunci spectatatorii, mici și mari, au ajuns să aprecieze deopotrivă și scenografia/ păpușile realizate de Tunde Tomos, dar și coloana sonoră semnată Codruț Bîrsan.  

Chiar dacă spectatorii teatrului de păpuși încă nu fac aprecieri referitoare la jocul actoricesc, preferând să „guste” mai mult întâlnirea cu personajele, meritorii sunt interpretările tuturor actorilor din distribuție: în ordinea de pe afiș, Mihai Jinga, Toni Gheorghe, Ștefana Niță, Iulian Gheorghe, Ioana Popescu, Aurora Popescu, Radu Pavel. 

Spectacolul durează 50 de minute. Organizatorii apreciază vârsta publicului între 2 și 12 ani. Preț bilet, 15 lei. Bilete, de la sediul din str. General Eremia Grigorescu nr. 57; program: luni – vineri, 10.00 – 15.30; vineri, 10.00 – 13.00; duminica, cu 30 minute înainte de spectacol. Rezervări/ detalii la telefoane 0239 614880/ 0787515344. 

De ce merită să ne întâlnim cu Aladdin în această poveste scenică , urmărindu-i aventurile? Ne spune chiar regizorul Geo Balint:

Toţi visăm să ne fie mai bine, dar din păcate visăm prost, visăm la ce este material… în loc să cerem să fim sănătoşi şi fericiţi, ne rugăm la Dumnezeu doar cu gândul la bunuri materiale. În spectacolul nostru, Povestea lui Aladdin, e foarte puţin atinsă problema bogăţiei. Ce anume cere Aladdin prima dată duhului lămpii? Mâncare…! Ce mai cere Aladin de la lampa fermecată? Să se însoare cu fata pe care o iubește ! Nu vezi în Aladdin nebunia după adunat bogăţii. Am uitat ce este cu adevărat important în viaţă....