Elevi voluntari la Școala Drogu, în ediția 2023 a campaniei sociale de donare a legumelor și fructelor

Foarte mulți elevi brăileni s-au implicat și anul acesta în campania socială „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, organizată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC). Acolo unde unitatea de învățământ este mai mică și cu mai puțini elevi, cu atât mai mare pare gestul și ajutorul oferit.  

Așa cum e cazul Școlii Gimnaziale „Toma Tâmpeanu” din comuna Galbenu și a structurii din satul Drogu. Și aici activitățile (foto ilustrativă – o parte dintre elevii implicați) au avut componenta de voluntariat, în conformitate cu cerințele proiectului „Săptămâna fructelor și legumelor donate”. Coordonatorii activităților din campanie au fost directorul școlii, prof. Mihaela Corina Jercan, toți învățătorii, dar și profesorii diriginți. 

Prof. Daniel Cîrîc – cel care se implică și în activități de educație muzicală a copiilor – face următoarea precizare: ”Prin implicarea copiilor, după puterile lor, în activități de voluntariat, dezvoltăm la aceștia responsabilitatea și sensibilitatea față de semenii lor, stima de sine și devotamentul față de ideile civice”. 

Ediția 2023 a campaniei sociale „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” se derulează, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare în unități de învățământ din întreaga țară, în perioada 20 – 24 noiembrie 2023. Campania implică strângerea de legume și fructe, elevii și voluntari SNAC donându-le membrilor unor familii aflate în dificultate financiară sau unor instituții sociale. 

Foto:
Daniel Cîrîc