Evenimente în jurul festivalului de jazz: pictură, dans, lansare de carte, degustări de vinuri

Festivalul internațional de jazz „Johnny Răducanu” 2023, a zecea ediție, va atrage iubitorii genului în zilele 20, 21 și 22 octombrie. Dar nu vor fi doar seri de muzică, pentru că managerul Alina Sulicu de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila care organizează festivalul, a conceput un program mai amplu din care fac parte momente picturale, literare, dansante, de modă. Toate acestea se desfășoară în holul Casei Tineretului, înainte de programul muzical al festivalului care începe seară de seară la ora 18.00.

 Astfel, expoziția de pictură „Salutări din Brăila” a lui Traian Tsamuris se vernisează în 20 octombrie, la ora 16.00. 

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16.00 prof. Adriana Bogatu își lansează cartea „Când ți-a spus cineva ultima dată <Te iubesc!>?”, apărută la editura Creator. La eveniment vor participa Alina Sulicu, editorul Irinel Merlușcă, actrița Monica Ivașcu, eleva Ioana Alexia Comșa de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” unde predă autoarea, prof. Nicoleta Brânzia de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” care va fi moderator. 

Tot sâmbătă este și un moment „Tango argentinian pe note de… jazz!”, de la ora 17.15. Vor dansa Mirela Roșu și Giorgio Panico de la școala de tango argentinian Urquiza. 

Un alt moment care îi va atrage, cu siguranță, pe brăileni este și prezentare de modă cu noua colecție semnată Florentina Giol. Este membră a Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici, predă la Liceul de Arte „Darclée” și la Școala Populară „Vespasian Lungu”. Evenimentul are loc duminică, de la ora 16.00. 

 De asemenea, pe întreaga durată a festivalului graficianul Leonte Năstase vine la Brăila, la invitația CJCPCT, pentru a face încă o dată un adevărat spectacol portretistic cu ajutorul publicului și artiștilor din program. Aceasta deoarece îi va desena, cât îi permite timpul, iar portretele în stilul binecunoscut, ușor caricatural, vor putea fi admirate în hol. 

 Nu în ultimul rând, sponsorul Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujoru va oferi doritorilor, spre degustare, vin produs la Crama Dealul Bujorului.