Exod de la PMP spre PNL

Deputatul Alexandru Popa, președinte al Partidului Național Liberal (PNL) Brăila, anunță că Ștefănel Ciocan, președinte, și membri ai Organizației Dudești din Partidul Mișcarea Populară (PMP) au trecut – în 19 octombrie 2023 – la liberali. 

Alexandru Popa: Mă bucur să îi avem în echipă pe noii noștri colegi și îi asigur că îi voi susține în calitate de președinte, dar și de parlamentar, în realizarea proiectelor care aduc bunăstare comunității pe care o reprezintă”. 

Liberalii brăileni au anunțat în ultima perioadă și alți noi colegi veniți din PMP. Astfel, la Racovița, primarul Tudorel Gâscă face acest gest, la Traian Sat întreaga organizație merge la liberali, la fel și organizația Ulmu condusă de Mihail Turtoi și organizația Bordei Verde cu președinte Liviu Budur.  

În aceeași conjunctură, joi, 19 octombrie, profesorul Viorel Botea, fondatorul și fostul președinte al PMP Brăila, și-a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, înscrierea în Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Majoritatea celor plecați din PMP declară că principalul motiv al părăsirii partidului este seria de procese penale aflate în derulare care fac imposibilă activitatea politică.