Expoziția „Reciclăm creativ”, în final de proiect european

Centrul Cultural Nicăpetre găzduiește în spațiul expozițional de la mansardă, până la finele lunii octombrie 2023, lucrări sub genericul „Reciclăm creativ”. Așa cum se subînțelege, ele sunt realizate din materiale reciclabile și sunt opera unor elevi de la școlile gimnaziale din Mărașu, Frecăței, Chiscani, Tichilești, Gropeni, de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” din municipiu și de la Liceului de Arte „Hariclea Darclée”. Ele sunt produse în atelierele creative de la muzeul brăilean la care au participat și tineri membri ai Cercetașilor din Brăila, Galați, Matca și Tulcea. 

Expoziția este parte a proiectul „La pas prin Bălțile Brăilei” de participare a tinerilor la viața democratică, finanțat prin programul Erasmus+ și dezvoltat de asociația culturală CineFeel. Este ultima activitate a proiectului la care au participat, timp de 19 luni, sute de tineri din școlile gimnaziale din cinci comune situate de-a lungul Dunării, amintite mai sus, și de la colegiile naționale „Gheorghe Munteanu Murgoci” și „Nicolae Bălcescu”, de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée”. Printre partenerii în proiect au fost și specialiști de mediu de la Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei. 

Împreună, elevi și adulți, au învățat mai multe despre natură, despre importanța intervenției umane în mediul înconjurător, despre ei înșiși, despre importanța lucrului în echipă.