Expoziție de pictură Traian Tsamuris, la Casa Tineretului

Artistul plastic Traian Tsamuris (foto) invită la o expoziție pe brăilenii iubitori ai genului, deopotrivă pe toti cei care vor veni în acest final de săptămână la Festivalul internațional de jazz „Johnny Răducanu”. Pentru că expoziția sa, sub genericul „Salutări din Brăila!”, va fi prezentată în holul Casei Tineretului. Se vernisează, în prezența autorului, vineri – 20 octombrie 2023 – de la ora 16.00. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila în parteneriat cu Filiala Brăila a Uniunii Artiștilot Plastici (UAP). 

Traian Tsamuris: „Amintiri și povești despre oameni, locuri și întâmplări din Brăila. Am pictat pânzele unui velier ce străbate ca gândul lumea întreagă revenind de fiecare dată în locul cel mai drag. Pânzele acestea înmuiate de ploi, bătute de vânt, arse de soare, le-am strâns într-un album cu imagini din secolul trecut”. 

Traian Tsamuris, născut la 22 ianuarie 1979 în Brăila, este membru UAP. A absolvit Liceului de Arte „Hariclea Darclée”. Are un master în Artă murală la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, la clasa prof. Ioan Stendl, dar și studii de specializare în pictură bizantină și iconografie. Lucrările sale se află în muzee şi colecţii private din ţară şi străinătate. A avut numeroase expoziţii personale şi de grup în Brăila şi în ţară, instalaţie şi performance. Lucrează și scenografie, butaforie, bodypainting, portretistică, pictură monumentală. Are premii la concursuri naționale și internaționale de sculptură, pictură, gravură.