Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania

Prima ediție a Festivalului Ivan Patzaichin – Rowmania se desfășoară la Tulcea, în perioada 8 – 12 septembrie 2023. Va debuta în data de 8 septembrie pe faleza recent modernizată, care poartă și ea numele Ivan Patzaichin (26 noiembrie 1949, Mila 23, Crișan, Tulcea – 5 septembrie 2021, București) și unde se inaugurează memorialului ridicat în onoarea campionului, la inițiativa Asociației ”Ivan Patzaichin – Mila 23”. La ansamblul memorial cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea au lucrat artiștii Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Gyárfás Oláh, curator al proiectului fiind arhitectul Teodor Frolu. În primele două zile, programul festivalului cuprinde plimbări pe lacul Ciuperca, ateliere de educație alternativă pentru copii, dezbateri despre dezvoltarea durabilă a Deltei, proiecții de filme în aer liber, expoziții de artă, video mapping. 

Alte momente din program sunt cuprinse în lansarea traseului „Delta lui Ivan”, traseul pe apă de 54 km, între Tulcea și Mila 23, accesibil în zilele 10, 11 și 12 septembrie tuturor pasionaților de activități în natură. Acesta va fi inaugurat de o caravană de caiace și bărci cu vâsle, formată din aproximativ 100 de oameni.  

De asemenea, sunt programate concerte Rock’n’Row, cu Vama, Omul cu sobolani, Antract, The Schnitzels și VH2, Farfarello & Orchestra Baladele Deltei, OIEE (Ungaria) și Zagăn.  

Pentru public, toate evenimentele din festival sunt cu participare gratuită. 

Toate detaliile despre program și festival, la https://rowmania.ro/ivan-patzaichin-fest-2023