Gaudeamus Bucureşti 2023

Ediția cu numărul 30 de la București a Târgului de carte Gaudeamus începe miercuri, 22 noiembrie, și se încheie în 26 noiembrie 2023, duminică. Evenimentele au loc în pavilionul central (A) de la Romexpo – spațiul tradițional al acestor întâlniri dintre scriitori, editori, critici literari etc. și cititori. Accesul publicului este gratuit, zilnic în intervalul orar 10.00 – 20.00. 

„<Gaudeamus înglobează ca o instituție tot ceea ce este seducător, incintant și pragmatic, într-un cuvânt tânăr în slova românească de azi>, afirma, la deschiderea primei ediții a Târgului de Carte Gaudeamus, Mircea Sântimbreanu. Spusele marelui scriitor, care a fost președintele de onoare al târgului la primele cinci ediții, s-au adeverit an de an și rămân de actualitate la ediția din acest an„, subliniază organizatorii, reprezentanți ai Radio România. 

Anul acesta, organizatorul Radio România, care a împlinit 95 ani de existență, are încă un motiv de bucurie prin cele 30 de ediții ale târgului cu peste 140 de edituri naționale și locale. Președintele de onoare al ediției este Ion Bogdan Lefter, scriitor, critic literar, profesor universitar, publicist. 

La târg sunt 200 de participanți care vor oferi publicului variate produse editoriale, pe diferite suporturi, pentru toate vârstele și domeniile de interes, nelipsind muzica și jocurile educative. 

Foto:
Eli Digital Creative/Pixabay