Asociația „Creionăm Viitorul” înființează o bibliotecă la Grădinița Măxineni

Miercuri, 22 noiembrie 2023, se deschide la Grădinița cu Program Normal Măxineni, județ Brăila, prima bibliotecă pe care asociația „Creionăm Viitorul”, Andreea Raluca Stan președinte, a înfiintaț-o în mediul rural în proiectul „Bibliotecile Creionăm Viitorul”. 

Unitatea preșcolară din Măxineni a fost aleasă pentru că inițiatorilor le-a fost pe plac educatoarea Oana Laslău: ”dedicată, preocupată să le ofere copiilor resurse educaționale moderne si creative”. 

Pe parcursul activităților de amenjare s-au alăturat cățiva parteneri. În primul rând directorul grădiniței, Mirela Geanina Calu, cu întreaga echipă. După aceea, artista plastică prof. Raluca Iancu Spătaru de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” cu elevi din clasa a XI-a B, secția Arte murale – Delia Benescu, George Bogdan Marin, Andreea Mirică, Sabina Petrovici, Georgiana Stănescu, Valentin Sâmpetru, Mirela Streche, Cosmin Stroie – care au realizat o pictură tematică pe un perete. De asemenea, Primăria Măxineni a contribuit la buna desfășurare a activității echipei de la liceul de arte. 

Nu în ultimul rând, autorul Alec Blenche a donat câteva din cărțile scrise de el, plus câteva titluri din biblioteca fiicei. 

Acum, cei 50 preșcolari au o bibliotecă a lor, cu peste 100 de cărți, cu mobilier adecvat, au și pernuțe ca să poată deschide cărțile stând pe jos, fotolii puf, covor vesel. 

Asociația ”Creionăm Viitorul” și-a propus să realizeze în acest an școlar cinci astfel de biblioteci în mediul rural. Sumele folosite sunt cele primite de la cetățeni prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către organizația neguvernamentală.