Un nou protest la Casa Județeană de Pensii Brăila

În data de 21 noiembrie, angajații Casei Județene de Pensii Brăila au ieșit pentru a protesta în fața clădirii agenției, aflată pe Calea Călărașilor nr. 19. 

Reamintim că, începând cu data de 2 noiembrie, angajați de la mai multe instituții bugetare  au protestat pentru acordarea salariului și a celorlalte drepturi salariale la nivel maxim de plată. Printre primii angajați care au început să își exprime nemulțumirile sunt cei de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Brăila. Protestul a fost declanșat în urma deciziei Blocului Național Sindical. 

Printre cei nemulțumiți se află și funcționarii publici din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Brăila, care s-au revoltat pentru că nu sunt remunerați corespunzător și muncesc ore suplimentare. Mai multe detalii despre acest protest puteți afla la următorul link. 

De asemenea, personalul de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a protestat în data de 15 noiembrie. Angajații instituției au fost stimulați de acțiunea celor de la AJOFM să își ceară drepturile în ceea ce privește acordarea salariului, punându-se totodată accentul pe discrepanțele din sistemul de sănătate. Mai multe informații legate de ceea ce au cerut angajații de la DSP puteți afla accesând acest link. 

Manifestanții au scandat lozinci precum: „Fără discriminare în salarizarea funcționarilor publici” și „Fără discriminare în salarizare”.