La Făurei, siguranța școlară este o prioritate

În data de 24 noiembrie, în intervalul orar 08:00 – 14:00, Poliția Orașului Făurei a acționat în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ din orașul Făurei și localitățile Dudești și Jirlău pentru menținerea unui climat de siguranță publică. 

Siguranța școlară este o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean. De aceea, au fost legitimate mai multe persoane, au fost verificate microbuzele de transport școlar, s-a relaționat cu trei directori și trei elevi au fost consiliați. 

În aceeași zi, polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 40 de evenimente, 33 dintre acestea fiind sesizate prin apel la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) 112. 

În acest context, au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate peste 110 persoane, controlate 77 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 29 de șoferi. 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 43.180 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce patru permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.