La galeria de artă „Gh. Naum”, expoziție studențească

Galeria de artă ”Gheorghe Naum” din Muzeul Brăilei „Carol I” găzduiește o expoziție studențească sub genericul „Atelier”. Expoziția este organizată în colaborare cu Facultatea de Arte Vizuale din Universitatea ”Dunărea de Jos”. 

Expun studenții înscriși la masterat anul I și II, Claudia Andra Rizea, Cosmin George Caraman, Andreea Gabriela Tudor și Gabriel Moldoveanu, așa cum e ordinea numelor lor pe afiș. Profesorii lor coordonatori sunt artiștii plastici Constantin Adrian Corcăcel și Liviu-Adrian Sandu. Cei doi au prezentat expozanții la vernisajul din 4 octombrie 2023, precizând că alegerea dintre ceilalți studenți a fost după performanțe. Toți tinerii care au lucrări pe simezele brăilene s-au remarcat la competiții naționale și internaționale de profil, având în palmares premii importante. Ambii profesori au ținut să precizeze că un alt motiv pentru care au dorit să deschidă expoziția la Brăila este și de a arăta, dacă mai era nevoie, că facultatea de arte de la Galați nu este mai prejos de altele similare din țară și că tinerii din regiune se pot înscrie cu încredere la cursuri pentru o dobândi cât mai multe din secretele profesiilor din aria artelor vizuale. A deschis vernisajul, din partea secției de artă, muzeograf Fatme Nistoroi. 

Galeria „Gh. Naum” este parte a secției Artă, condusă de muzeograf șef Ruxandra Alina Mircea, din Muzeul Brăilei „Carol I”, prezentă de asemenea la vernisaj. Expoziția masteranzilor rămâne deschisă până în 29 octombrie 2023.