La Ianca, propunere PNL, copiată de PSD

Liberalul Adin Boboc de la Ianca, dar și unul din cei doi subprefecți de la Brăila, atrag atenția asupra unor probleme din orașul Ianca, multe punându-le cu semnul „minus” în dreptul primarului Fănel George Chiriță, de la PSD, care are cinci mandate la conducerea localității.  

Înainte însă de a numi lipsurile, Adin Boboc ține să menționeze o „minune”, respectiv  găsirea unei utilități pentru o construcție părăsită ani de zile, unde ar fi trebuit să fie locuințe pentru profesori navetiști. Aici a fost mutată de curând Grădiniţa cu program prelungit.

În fapt, un proiect al PNL, pentru realizarea căruia ne-am chinuit ani de zile să-i convingem pe primarul Chiriţă şi pe consilierii PSD Ianca. Anul acesta însă, în apropierea alegerilor locale, se pare că planetele s-au aliniat mai bine, iar primarul Chiriţă şi consilierii PSD au găsit bună propunerea PNL ba, mai mult, şi-au însuşit proiectul în totalitate, fără a aminti o vorbă despre insistenţele PNL. Noi nu avem orgolii politice şi ne bucurăm că proiectul a fost realizat, iar copiii din Ianca au, în sfârşit, o grădiniţă în care să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii civilizate şi le urăm succes în anul şcolar”, spune liberalul, mulțumindu-i primarului Chiriță pentru că „face şi un pic de administraţie, după atâţia ani de figuraţie”.  

Lucrări restante și lucrări de proastă calitate în Ianca, susține liberalul  

După această „minune”, sunt menționate restanțele administrației locale Ianca. Una dintre ele este, în opinia lui Adin Boboc, alimentarea cu gaze a localității. ”Au fost discuţii şi promisiuni rulate de la o campanie electorală la alta, în cele 5 mandate de când sunteţi primar”, afirmă liberalul, adresându-se direct celui pe care îl consideră principalul vinovat. 

Altă restanţe ar fi lipsa trotuarului şi a trecerii pentru pietoni din zona supermarket-ului de la intrarea în Ianca: „Oamenii care merg la cumpărături îşi pun zilnic viaţa în pericol, pentru că sunt obligaţi să traverseze DN2B”, spune Adin Boboc. 

Apoi sunt numite căteva lucrări, dar de proastă calitate.

Reabilitarea parcului din Ianca, a 2 km din DJ 221 și pista pentru bicilete, lucrări de proată calitate, acuză liberalul

Una este reabilitarea parcului din Ianca, lucrare în derulare, în care se investesc 54 miliarde lei vechi, „sumă imensă de pe urma căreia nu se vede mai nimic; singura schimbare ar fi că, în multe locuri, s-a reuşit performanţa de a se asfalta… zona de spaţiu verde”, spune Adin Boboc.  

O altă lucrare poate fi inclusă în același capitol, respectiv punerea în practică a proiectului pentru cei 2 km şi un pic de şosea de pe DJ 221 care traversează oraşul Ianca (strada Sărăţeni): „O lucrare de tot râsul, cea mai proastă de pe întreg DJ 221. Se vede că proiectul a fost făcut din birou, pentru că lucrarea este fără podeţe şi fără şanţuri pentru scurgerea apei, plus că şoseaua este în pantă, iar atunci când plouă, apa intră în curţile oamenilor şi le mătură tot ce au prin gospodării (a se vedea imaginea). Pentru realizarea acestei lucrări <măreţe>, primarul Chiriţă Fănel şi-a dat mâna cu vicepreşedintele Epureanu de la Consiliul Județean, cel care a semnat ordinele de plată pentru construcţia drumului”.  

Altă lucrare proastă este pista pentru biciclete, un proiect făcut din birou, fără legătură cu realitatea, după cum afirmă Adin Boboc: „Peste tot în ţară, aşezarea este următoarea: şosea, pistă pentru biciclete, trotuar. La Ianca însă, căruţa este pusă înaintea boilor: după şosea, urmează un spaţiu verde, apoi un trotuar îngust de 90 cm, încă un spaţiu verde, pista pentru biciclete şi încă un spaţiu verde până la curtea oamenilor, îngreunând astfel accesul auto. La noi, ca la nimeni! Ca să nu mai spun că pista pentru biciclete, turnată pe ploaie la începutul acestui an, este deja crăpată în multe locuri. Iar pe trotuarul îngust de 90 cm este un chin să te deplasezi, dacă vrei să mergi cu soţia sau copilul de mână. Singura soluţie este să mergi în şir indian, mai nou la Ianca s-a inventat <şirul iancan>„. 

Cum răspund autoritățile pentru neajunsuri?

Reţelele de socializare, amintește liberalul, sunt pline zilnic cu tot felul de postări în care aleşii PSD se pozează la inaugurări şi sărbători. „Mă întreb când mai au timp să şi muncească, dacă sunt plecaţi mereu prin judeţ şi îşi fac campanie electorală pe banii noştri!? Altă întrebare ar fi aceasta: cine îi trage la răspundere pe cei din conducerea UAT Ianca pentru proiectele pentru atragerea de fonduri naţionale sau europene care nu au fost depuse sau au fost depuse cu întârziere? Cine răspunde şi mai ales cum pentru faptul că Ianca a pierdut în toţi aceşti ani atâţia bani, care ar fi putut duce la dezvoltarea oraşului?”, se miră Adin Boboc.

Foto:
Adin Boboc