Vasile Datcu, lansare de carte la Gaudeamus

Scriitorul Vasile Datcu își prezintă, la ediția 30 a târgului de carte Gaudeamus de la București, un nou volum. „Aventura cunoașterii” este acest titlu, cu teme din domeniul filozofic, volum apărut la Editura Cartea Românească Educațional. Lansarea este programată astăzi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.00 – la târgul Gaudeamus care se desfășoară în pavilionul central Romexpo. Pe afiș sunt trecuți cei implicați în evenimentul din capitală: autorul, conf. univ. dr. Zamfir Bălan, lector univ. dr. Valentin Popa, lector univ. dr. Livia Iacob.

Dintre cărțile publicate de Vasile Datcu: „Singurătate în tranzit” (1991); „Timpul și cultura europeană” (2000); „Paznicul de la ușa nopților” – povestiri (2002); „Veșnicia cu patent” – roman (2005), carte apărută și în traducere bulgară (2009); „Ora exactă cu aproximație” colecția Opera Omnia proză scurtă contemporană (editura Tipo Moldova, Iași, 2012). 

Autorul nu este doar scriitor, ci și om de afaceri. A fost implicat în viața politică și publică. În evenimentele din decembrie 1989 a fost lângă brăilenii care au devenit revoluționari. A fost primul cu funcție de conducere în municipiu și județ în acele luni complicate, având poziția – așa s-a numit atunci – de prefect. 

Din 2007 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. De la preocupările literare, a trecut și spre zona filozofică. Din 2010 este membru al Forumului înțelepților lumii (Philosophical World Forum). 

În 2008 s-a implicat și în editarea unei publicații cu reprezentare regională balcanică , respectiv revista „Carmina Balcanica”. După decesul fostului președinte al filialei Uniunii Scriitorilor Sud-Est, Corneliu Antoniu, se ocupa de editarea revistei lde cultură „Antares”.