Microbuze electrice pentru elevii brăileni

La Palatul Victoria s-a desfășurat zilele acestea ceremonia prilejuită de deschiderea Apelului de proiecte„Microbuze electrice pentru elevi”. 

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Educației Ligia Deca, ministrul Adrian Ioan Veștea de la Ministerul Dezvoltării au semnat contractele de finanțare împreună cu reprezentanții județelor unde vor fi distribuite microbuze electrice pentru elevi.  

Finanțarea este din fonduri europene prin Componenta C15: Educație, Investiția 10 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În total, sunt alocați 250 milioane de euro, fără TVA, la care se adaugă și cofinanțarea din partea Consiliilor Județene (CJ) în valoare de 7,5 milioane euro. 

Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila, a fost prezent și el la evenimentul de la Palatul Victoria. A semnat contractul de finanțare pentru cele 33 microbuze electrice despre care noi am scris, la finalul ședintei de plen a CJ în care s- a aprobat hotărârea respectivă.  

Microbuzele electrice vor fi date spre utilizare primăriilor din localitățile Traian, Galbenu, Gradiștea, Ulmu, Roșiori, Șutești, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Dudești, Frecăței, Mărașu, Rîmnicelu, Surdila Găiseanca, Vișani, Bărăganul, Bordei Verde, Măxineni, Tichilești, Cazasu, Ianca, Siliștea, Tufești, Zăvoaia, Gemenele, Jirlău, Racovița, Stăncuța, Unirea, Vădeni, Însurăței, Gropeni, Mircea Vodă și Romanu.