Ziua de Curățenie Națională

Voluntari din România se alătură campaniei de curățenie globală „Let’s Do It World!” care are loc sâmbătă, 16 septembrie 2023. În lume, sunt voluntari din alte 190 țări care participă la eveniment.

În țara noastră, se numește Ziua de Curățenie Națională și este organizată de asociația „Let’s Do It, Romania!” în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Misiunea activităților este una cunoscută și, se pare, destul de greu de pus în practică: o lume fără deșeuri. Din 2009, când a început campania în România și până acum, s-au implicat peste 2,2 milioane de voluntari la nivel național.

Organizatorii anunțau că se mai pot face înscrieri pe site-ul https://membership.letsdoitromania.ro/.

Pentru informații suplimentare, coordonatorii județeni pot fi contactați la https://letsdoitromania.ro/contacte/.

Lista punctelor de înregistrare pentru fiecare județ este disponibilă pe https://membership.letsdoitromania.ro/registration-points/2023.

Pentru Brăila, coordonator este prof. Camelia Istrate, care ne-a dezvăluit că sunt deja, numai din înregistrările pe platformă, aproximativ 800 de voluntari dispuși să lupte cu deșeurile. Jumătate din această cifră reprezintă voluntarii înscriși pentru activități în zonele municipiului Brăila. Ceilalți sunt din județ, unde activitățile au loc în parteneriat cu primăriile. Vom reveni cu detalii.

Foto:
Armanda Filipine